Преглед на печата

Производителите не отричат за фенола, но казват, че съдържанието му не е опасно за здравето, пише Труд. „Лекарите нямат право да налагат минимална цена 24 лева за преглед“, гласи друго заглавие на Труд, който съобщава, че Комисията за защита на конкуренцията се е самосезирала за тази такса, определена от Лекарския съюз. В Труд можете да прочетете интервю с главния прокурор Борис Велчев, озаглавено „Уморих се от съдебни реформи“.
Стандарт, Новинар, Република и 24 часа избират за водеща тема на първите си страници съобщението, че снайперисти на МВР ще се включат в отстрела на няколко полудиви крави, болни от шап в Бургаска област. „Агнешкото от Бургас с кръгъл печат, че няма шап“, пише 24 часа и допълва, че според ветеринари заразеното месо не е опасно за хората.
„ОЛАФ разследва рекорден брой евроизмами в България“ съобщава вестник Сега, като се позовава на кореспонденция на БНР от Брюксел. „Бием собствения си рекорд по далавери“, пише Република по този повод.
Темата е водеща и за Дума, който уточнява, че Европейската служба за борба с измамите разследва 64 злоупотреби за 2010 година при 26 през 2009-та. Вестникът предлага коментар по актуална тема – „За или против атомната енергетика“. „Вредите от нея са по-малки, отколкото от автомобилите“, пише в подзаглавието на коментара.
„Само една четвърт от страната ни била чиста от радиоактивно замърсяване“ – това е заглавие на 24 часа по повод конференция в София за последиците от ядрената авария в Чернобил.
„Трайков очаква поредно забавяне за „Белене“, граждански комитет зове: „Спрете проекта незабавно“, пише вестник Пари и отделя две страници на темата.
Дневник се спира на първа страница на сагата със софийския завод за боклук. „Няма осигурено финансиране от Брюксел и София скоро няма да има завод за преработка на отпадъците“, отбелязва изданието.
Вестник Класа пише, че България е на опашката по иновации и в челото за лоши пътища. Класацията е на Световния икономически форум и в нея са включени 139 държави.
Новинар избира други акценти от тази класация: „Жените дърпат България напред“, пише вестникът и допълва, че страната ни се нарежда на 35-о място по участие на жените на пазара на труда.
„Хората не ядат асфалт, но без него нищо няма да ядат“ – така е озаглавено интервюто в 24 часа с министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. „Карта с катастрофи показва: завой край Елхово е най-кървав“, пише часовият вестник в друга публикация.
Под заглавие „Даскалите в стрес от ученически шамари“ Монитор съобщава, че педагозите са с най-влошено здраве от 21 професии, като основната причина е стресът от агресията и насилието в училище.
„Режат лятната ваканция“, пише Стандарт, като цитира просветния министър Сергей Игнатов. „За сметка на това ще има почивки за учениците през няколко месеца, обещал министърът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *