Преглед на печата

Прахът мори 30 големи български града, посочва Труд в темата си, която е посветена на състоянието на въздуха в населените места. Той прониква в дробовете, попада в кръвта и достига до всяка клетка на организма. За щастие обаче, според експертите, българите не дишат коктейл от мръсни газове.
Софиянци ползват най-много вода в неделя и понеделник, отбелязва 24 часа. Според Софийска вода, високата консумация в неделя не е новост – тогава хората се връщат от провинцията, къпят се и домакинстват. В понеделник пък най-вероятно пускат ударно пералните.
Един на всеки трима работодатели в света и всеки четвърти в Европа среща сериозни проблеми с намирането на качествени служители. Това пише Класа като се позовава на проучване на компания за човешки ресурси. Проучването сочи още, че според 90% от работодателите трудностите с работниците са свързами преди всичко с липсата на необходимия опит и умения, както и на лични качества, и недостатъчната квалификация.
Високият темп на поскъпване на земеделската и животинската продукция, се е завърнал у нас през първото тримесечие на годината. За периода цените, по които производителите и фермерите са продавали продукцията си, са скочили с 22%, посочва Дневник.
Пътните полицаи стават джентълмени, пише на първата си страница Стандарт. Те първо трябва да ви се представят, отдавайки чест. След това да ви поискат документите и учтиво да ви обяснят защо ви глобяват. Революционната промяна обеща новият началник на КАТ-София главен комисар Богдан Милчев. Вестникът пише още, че правосъдният министър Маргарита Попова е заложила нов капан пред мафията, като предложените от нея промени в Закона за конфискация на незаконно придобитото имущество ще ударят сериозно най-близките доверени на бандитите.
Водещата статия на Сега е посветена на ареста на бившия главен секретар на финансовото министерство Тенчо Попов: Вътрешният министър Цветан Цветанов за пореден път защити полицаи, упражнили безпричинно насилие по време на акция, и така на практика насърчи служителите на МВР да пренебрегват закона.
Поведението на българските полицаи при ареста на Попов по нищо не се различава от това на колегите им в Ню Йорк при задържането на шефа на МВФ Доминик Строс-Кан, пише Дума като цитира Цветанов. Американските медии обаче все още не са разпространили запис как Строс-Кан е блъскан във врати, ритан и настъпван по ръцете, докато му слагат белезници, коментира изданието.
Краят на безграничния Шенген, е озаглавена темата на Пари. Според вестника възкресението на вътрешните граници на зоната вероятно ще изиграе позитивна роля за българското членство там, но Шенген вече няма да е същият.
Ученици настояват за 30-минутно голямо междучасие. Това е с 10 минути повече от сегашното. Идеята е тръгва от „Фейсбук“ и е подкрепена от над 37 хиляди души, отбелязва Новинар.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *