Преглед на печата

Вестникът цитира анализ на Икономическия и социален съвет, според който 930 000 души на възраст между 15 и 64 г., с основно и по-ниско образование, през миналата година са били извън пазара на труда.
Петстотин хиляди неграмотни българи обричат пазара на труда на катастрофа, пише по темата Сега. Изданието посочва, че за 20-те години на прехода половин милион деца са напуснали преждевременно училище, а 1/3 от тях не са завършили дори основно образование.
Всички партии представиха остри и гневни декларации за побоя пред джамията в София, отбелязва Дума. Депутатите категорично заклеймиха провокациите на партия „Атака“, но обвиниха и управляващите, че приемат снизходително волностите на Волен Сидеров.
След екшъна пред джамията и боя в БНР трима депутати напускат Сидеров, пише Монитор. С отлюспването на тримата групата на Сидеров в парламента остава със 17 депутати.
Премиерът Бойко Борисов не изключи възможността за предсрочни парламентарни избори „три в едно“ наесен, но отрече да има такъв сценарий, отбелязва Новинар. Борисов заяви това в телевизионно интервю по повод думите на лидера на „Атака“, че може да оттегли подкрепата си от кабинета.
Тероризмът ни слага на прицел след боя пред джамията „Баня башъ“ в София, предупреждава вестник Република. Сблъсъкът е водеща тема на десетки сайтове на радикални ислямистки организации от целия свят, които призовават за спасение на мюсюлманите у нас.
Заради планираното намаление с над 30% на цените на тока от слънце инвеститорите във фотоволтаици се отказват от проектите си у нас, пише Класа. Възможно е да бъдат заведени съдебни искове срещу България заради изменение на обстоятелствата на инвестициите.
Странна сделка прехвърли 42% от един от основните играчи в дистрибуцията на горива в България „Петрол“ АД на никому неизвестната бургаска компания „Вянд Ойл“ ООД, пише вестник Пари. Общи приятели, общ интерес към спорта и роднински отношения водят към Бургас и свързват купувачите едновременно и с „Лукойл“, и със собственика на половината „Петрол“ Митко Събев, отбелявзва изданието.
И през 2010 г. над половината от обществените поръчки, проверени от Агенцията за държавна финансова инспекция, са с нарушения, пише Дневник. Тенденцията вероятно ще продължи, защото и новият Закон за обществените поръчки не предвижда да се увеличи превантивният контрол, който в момента липсва, коментира заместник председателят на Българската стопанска камара Камен Колев.
Крадци са изтършували дома в центъра на София на президента Петър Стоянов, докато той е бил във Виена в края на миналата седмица за откриване на фондацията „Център за глобален диалог и сътрудничество“, пише 24 часа. Апашите са влезли в апартамента с подправен ключ и са откраданали маркови часовници, бижута и златни монети, допълва Стандарт.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *