Преглед на печата

Според учени промените в климата са причина и за земетресенията.  Темата на вестника е посветена на маршрутките. Според столичния заместник кмет Любомир Христов голяма част от микробусите ще останат да се движат из софийските улици поне още 3 години.
Персонално шкафче в класната стая за всяко дете трябва да разтовари тежките раници, посочва 24 часа. Това ще стане с цялостна наредба за здравните изисквания в училищата, която се прави за първи път у нас.
24 часа публикува и интервю с премиера Бойко Борисов. Новата грама, пусната от Уикилийкс, възможността Борисов да се кандидатира за президент, вероятността за предсрочни парламентарни избори са част от въпросите в интервюто.
Щатски радар на връх Ботев ще ни направи част от противоракетния щит на НАТО. Този сценарий ще се обсъжда на форум на алианса във Варна, отбелязва във водещата си статия Стандарт. На страниците на вестника има и интервю със социалния министър Тотю Младенов. Разминаването между данните на националната статистика и Агенцията по заетостта за нивото на безработицата и компанесацията на доходите са основните теми в разговора.
Дори с половин изпит седмокласниците ще получат право да се борят за място в елитните гимназии, пише Монитор. Това гласят инструктажите на просветното министерство, които тази година квесторите ще прочетат на всички седмокласници преди изпита по български иезик и литература.
Според Кодекса за застраховането, който депутатите приеха на първо четене, се забранява поставянето на застрахователни стикери за Автокаско върху прозорците на колите, посочва Дума. Идеята е да бъдат премахнати всички отличителни белези къде е застрахован автомобилът, които от години имаха за цел да отблъскват евентуални автоапаши.
Ситуацията с проблемните кредити в банковата система значително се влошава, пише Сега. Делът им вече надминава 19% от общо взетите заеми. Очакванията на анализаторите са пикът да настъпи към средата на годината и след това да започне подобрение.
Според Класа най-сериозни проблеми при обслужването в срок на отпуснатите средства продължават да изпитват компаниите.
Програмата за ремонт на гръцката икономика не е дерайлирала, но най-вероятно ще отнеме едно десетилетие преди да се разбере дали фискалните и други реформи са сработили. Това отбелязва във водещата си статия Дневник, като се позовава на главния икономист на Международния валутен фонд Оливие Бланшар.
Темата на Пари е за новата спортна зала в София. Два месеца преди откриването на залата календарът в нея е почти празен, а въпросът кога и как ще стане печеливша остава висящ, посочва изданието.
България и Русия все още са далеч от споразумение по цената за изграждане на АЕЦ Белене, посочва Новинар, като се позовава на енергийния министър Трайчо Трайков. Двете страни все още не са се договорили какъв да бъде инфлационният индекс върху цената от 4 милииарда лева за строежа на централата.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *