Преглед на печата

На второ място в класацията са мениджърите и директорите, глад има и за секретарки и шофьори. Темата на вестника е посветена на българите, които са здравно неосигурени. Близо милион и двеста хиляди българи са без здравни вноски, което е почти 1/6 от населението. В тази категория влизат бедни хора от малцинствата, богати, които не искат да се осигуряват, хора, които се занимават с натурално стопанство, много бедни българи, но с по 2-3 имота, клошари.
Досъпът до медицинска помощ в България продължава да бъде неравномерно разпределен, отбелязва вестник Сега, като цитира данни на националната статистика. Близо милион и триста хиляди българи от няколко области разполагат с двойно по-малко медици от тези в останалата част на страната.
От 1 юли ще има увеличение на пенсиите и заплатите, заявява социалният министър Тотю Младенов, цитиран от Дума. Според него решението за това ще бъде взето на следващото заседание на Тристранния съвет за социално партньорство, който ще се проведе в средата на юни.
Завишено съдържание на вода има при 8 от 14 пилета по софийските магазини, посочва 24 часа, като се позовава на Агенцията по храните, откъдето посочват, че водата над нормата е между 28 и 51%.
Опасната бактерия, която причини смъртта на хора в Германия, не е била открита при проби от плодове и зеленчуци, взети на българския пазар, отбелязва Новинар, като се позовава Йордан Войнов от Агенцията за безопасност на храните. Въпреки това той препоръчва плодовете и зеленчуците да се измиват обилно преди ядене.
Перничани и жители на селищата около София ще могат да идват на работа в столицата не само по-бързо, но и направо без пари, след като до месец Агенцията по заетостта започне да плаща транспортните разходи на хора, които разботят в съседния град, пише Монитор. Трийсет и седем милиона лева по Оперативна програма „Човешки ресурси“ са заделени за новата схема, наречена „По-близо до работа“.
Лихвите по жилищните заеми са се понижили до нивата си отпреди кризата, посочва Дневник като се позовава на данни на БНБ. Една от причините е желанието на банките да привличат с атрактивни предложения нови клиенти заради свитото търсене не кредити.
Между 20 и 30 общини очакват в следващите 3 месеца да им бъдат запорирани сметки, отбелязва Пари, като се позовава на изпълнителния директор на Националното сдружение не общините Гинка Чавдарова. В момента броят на общините с блокирани средства е под 30.
Гърци масово изкупуват имоти в Банско, уплашени от кризата в своята страна, посочва Стандарт. Според агенции за недвижими имоти гърците се възползват от ниските цени там и в Разлог и влагат спестяванията си, изтеглени от банките в родината.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *