Преглед на печата

За подобни услуги друг консултант получава 1 320 лева годишно, отбелязва Труд. Въпросната парламентарна комисия е блокирана, след като председателят й Валентин Николов се отцепи от „Атака“, а народното събрание отказа да избере на негово място Волен Сидеров, посочва Дневник.

„Всички освен ГЕРБ са срещу заробването на България с Евро плюс“, пише вестник Сега във водещия си материал. В четвъртък и петък европейските лидери ще обсъдят и приемат окончателно пакта, който трябва да гарантира стабилността на еврото срещу повторение на гръцката криза. С подписа на Борисов България, която бе определена от „Евростат“ като най-бедната държава в ЕС, ще стане гарант за над 6 милиарда евро чужди дългове, отбелязва Сега. Включването ни в пакта „Евро плюс“ ще доведе неминуемо до повишаване на възрастта за пенсиониране още преди договорената със синдикатите 2020 година, а също и на данъчното бреме, уточнява изданието. „Бедните ще плащат сметките на големите според новите икономически планове на ЕС“, отбелязва по този повод 24 часа.
Кабинетът „Станишев“ е измамил данъкоплатците с 10 милиона лева, пише вестник Република. Изданието се позовава на доклад на Агенцията за държавен и финансов контрол. От него се разбира, че през ноември 2008 година Министерският съвет е взел решение за избиране на консултанти на одитния орган на финансовото министерство без задължителното по закон обявяване на търг. Решението е освободило от отговорност тогавашния финансов министър Пламен Орешарски и той си е избрал предварително набелязаните четири фирми, твърди Република.
Управлението на съдебната система е в криза, започват консултации за конституционни промени, информира Дневник, като се позовава на правосъдния министър Маргарита Попова. Правните експерти са единодушни, че прокуратурата и съдът трябва да имат независими органи за управление, а не да са под шапката на Висшия съдебен съвет, пише 24 часа. От „Отворено общество“ предлагат парламентът да избира само една трета или една четвърт, а не половината, от органа, който кадрува в съдилищата.
Гарантиран и безплатен достъп до интернет „на всички обществени места“ в Европейския съюз предлагат бившите министри Соломон и Гергана Паси. Предложението е изпратено в писмо до трима европейски комисари, пише на първата си страница 24 часа.
Всеки абитуриент тази година е сигурен студент, пише Стандарт. Одобреният от кабинета планов прием в университетите е за над 71 хиляди първокурсници, а дванайсетокласниците, завършили училище през май, са 68 хиляди.
„Специални екипи на МВР тръгват на лов за корумпирани полицаи по пътищата на България“, гласи голямо заглавие в Труд. „Тайните агенти“ ще следят колегите си дали вземат рушвети по магистралите и край курортите, информира вестникът.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *