Преглед на печата

Зам.-председателят на парламентарната бюджетна комисия Димитър Главчев от ГЕРБ съобщава в интервю за вестника, че у нас идват китайски инвеститори.
На фона на тази информация вестник Пари публикува проучване на списание „Форин полиси“, според което България е сред най-рисковите и нестабилни държави в Европейския съюз. Основната тема на изданието днес е за търговския регистър след „странната“ вчерашна пресконференция на директорката Виолета Николова. Тя е дала неясни обещания за подобряване на дейността на системата на регистъра, затруднила напоследък нейните клиенти. Според Пари и политическите планове за затваряне на регистъра остават.
Труд информира за две намерения на управляващите: едното е за поскъпване на нощния ток от 1 юли с до 10 на сто, а другото – такса смет да се плаща не според данъчната оценка на имота, а според броя на живеещите в него.
Еврокомисарят по заетостта Ласло Андор апелира в интервю за изданието „Пари за ромите има, дайте стратегия“.
24 часа и Труд поместват открито писмо на издателя Недялко Недялков, в което той заявява, че ще съди телевизионния водещ Николай Бареков.
Часовият вестник рекламира интервю с вдовицата на самоубилия се преди две години Ахмед Емин, което ще бъде публикувано в „напълно обновения“ седмичник 168 часа.
В интервю за 24 часа членът на Висшия съдебен съвет Стефан Петров заявява, че зад атаките към съвета стоят криминални фигури.
Поскъпването на тока, ползван през нощта, Сега интерпретира със следното заглавие „Всички ще плащат по-скъп ток, за да оцелеят няколко топлофикации. Държавният енергиен регулатор все пак реши да спасява закъсали фирми с ценови стъкмистики“.
Прогнозата на изданието в страниците „Наблюдател“ е, че премиерът ще бъде принуден да направи размествания в кабинета след изборите, защото „генералският мускул отдавна не е това, което беше“.
Монитор излиза с водещо заглавие „Вузове се цакат с датите за изпити“, тазгодишната кандидатстудентска кампания предвижда всеки ден тест. Желаещите да учат буквално не трябва да спят, ако искат да се явят на един и същи изпит в различни университети. 40 висши учебни заведения признават оценките от матура, добавя Монитор.
Дневник цитира прогнозата на туроператорите на първа страница, че летният туристически сезон ще е с 10-15 процента по-топъл, тоест ще е по-добър от миналогодишния заради възстановяването на европейската икономика.
Класа предлага интервю с посланика на Румъния у нас Антон Пакурецу, според когото изграждането на инфраструктурата на втория мост над Дунав в румънската му страна ще стане до края на месеца.
Класа и Дума излизат днес със заглавия, взети от интервю на германски евродепутат либерал, според когото Европейската комисия се кани да управлява директон фондовете си у нас, в Румъния и в Гърция. Йорго Шацимаркакис е потвърдил думите си и пред Дума и е добавил, че това се налага, защото и трите държави не могат да се справят.
Новинар информира, че по неофициални данни лидерът на ДСБ Иван Костов поставил ново условие на СДС за листите за местните избори в столицата. Той поискал 60 на сто от кандидатите да са за неговата партия предвид резултатите от вътрешните избори за кандидати за кмет и президент.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *