Преглед на печата

Според нови текстове в Закона за етажната собственост, сумата е равна на 1% от мининалната работна заплата и ще се заделя за ремонт на блока.
Парното на целия блок може да се спре само с решение на общото събрание, на което 2/3 от съседите за гласували „за“, отбелязва по същата тема Монитор.
Половината от продаваните и у нас слънчеви очила са опасни, посочва 24 часа като се позовава на проверка на Държавната агенция по метрология и технически надзор. Според оптици, повече от половината от българите купуват евтини аксесоари и освен цената, гледат ефектната форма на очилата, а не толкова качеството на стъклото.
Дрога в капки за нос е последният хит сред дизайнерската дрога в Европа, посочва Стандарт. Ефектът се появява за по-малко от 10 минути, а експерти алармират, че „суперкапките“ вече могат да се купят и у нас.
Сериозното възстановяване на потреблението в България, което трябва да ускори излизането на кризата, така и не се случва, пише Дневник. Въпреки че има леко повишение в общите продажби на дребно през май, тези на храни, напитки, цигари, облекла, обувки и битова техника се понижават, а именно търсенето на такива стоки дава сигнал за потребителското доверие и състоянието на домакинствата.
БДЖ очаква разрешение от транспортния министър Ивайло Московски, за да учеличи с 5 на сто цените на билетите на пътническите превози, посочва Дума.
Данните на Националния статистически институт за броя на представителите на малцинствата у нас, може да се окажат не дотам обективни, отбелязва във водещата си статия Новинар. Според Огнян Каменов от фондация „Здравни проблеми на малцинствата“, в някои общини ромите са били записвани като турци без тяхно знание по време на преброяването през тази година.
Труд публикува интервю с външния министър Николай Младенов. Промените в дипломатическата служба, ситуцията в Либия и Шенген са част от темите в разговора.
Гордостта на ГЕРБ – рекордно ниските цени на магистралите, скоро ще бъде история, пише Сега. След като месеци наред отчиташе огромни икономии от евтиното стрителство, регионалният министър Росен Плевнелиев обяви, че методиката на класиране на фирмите ще бъде променена и цената вече няма да единственият критерий за класиране на офертите.
По същата тема Класа посочва, че за последните месеци от ресурса на оперативна програма „Транспорт“ са спестени 450 милиона лева.
Висшият съдебен съвет е все по-близо до пълната си изолация и все повече губи доверието и на обществото, и на магистратите, отбелязва Пари. Доказателство е вълната от отводи от кадровите комисии на ВСС, които трябва да проверят кандидатите за специализираните съд и прокуратура и да ги класират.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *