Преглед на печата

„Борисов заговори за актуализация на бюджета“, четем на първа страница на вестник Сега. Държавата трябва да доплати 25 милиона лева за изграждането на скандалния проет „Водното огледало“ в Кърджали, пояснява вестникът. Пред Стандарт финансовият министър Симеон Дянков отсича, че актуализация няма да има. Дянков обаче твърдеше същото и за минималната работна заплата, но в крайна сметка кабинетът реши да я вдигне от 1 септември, припомня по темата вестник Сега.
Безброй похвали по адрес на „Лукойл“ изреди вчера посланик Джеймс Уорлик – пише Дума. Уорлик посети рафинерията в Бургас, а след това я описа като най-надеждния доставчик на гориво. За „Лукойл“ е изключително важно да запази реномето си, затова те държат да се съобразяват и да изпълняват всички изисквания и стандарти, които са им поставени, каза Уорлик, цитиран от Труд след четиричасова среща с Валентин Златев и други шефове на рафинерията. Основната новина след срещата между Уорлик и Златев според Сега е, че „Лукойл“ ще приключи с цялостното поставяне на задължителните по закон измервателни уреди едва след три години. Лицензът на рафинерията бе отнет в края на юли тази година именно заради липсата на контролните датчици, припомня вестникът.
Соченият за бос на наркоразпространението в столицата Ицо Байков бе оставен в ареста по подозрение за рекет срещу строителен бизнесмен – пишат всички вестници. Фирмаджията направил луксозен ремонт за над 30 000 лева на жилището на приятелката на Байков, но накрая не прибрал нито стотинка, тъй като Байков решил, че ремонтът е некачествен – пояснява Стандарт. Байков бе арестуван още в началото на годината в нает от него апартамент, в който са открити наркотици и незаконно оръжие, припомня 24 часа. Той бил пуснат от ареста по решение на прокуратурата, която преценила, че не може да го свърже с незаконната стока. Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пък пак се изцепи, че соченият за наркодилър е бил покровителстван от полицията на ниво РПУ. С подозренията щял да се занимае отдел „Вътрешна сигурност“ в МВР, пише 24 часа.
„Анархисти се готвят да блокират днес границата с Гърция и Турция – пише Монитор. Те са от инициативата „Без граници“, която протестира срещу Шенген. Целта на протестиращите е, граничната полиция да пуска без въпроси и проверки нелегални бежанци от държави с военни конфликти като Ирак и Афганистан, а не да ги настанява в домове за временно настаняване, уточнява публикацията. Вчера група анархисти са протестирали пред сградата на Гранична полиция в Свиленград и дори са се опитали да я запалят с коктейли „Молотов“, пише Монитор.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *