Преглед на печата

По думите на управителя на „Алма тур“ Любомир Панковски за предаването „Неделя 150“ на БНР, самата „Алма тур“ няма задължения, а те са на дъщерното дружество „Алма тур Флай“, което е специализирано в самолетните резервации, допълва вестник Пари.
Кризата може да повлияе сериозно на имиджа на България като туристическа дестинация, твърди заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов в интервю за Българското национално радио, цитирано от Дума и Класа.
Прагът за регистрация по ДДС на фирмите може да скочи от сегашните 50 000 лв. на 100 000 лв. или дори на 150 000 лв., за да се ограничат злоупотребите, съобщава в интервю за Труд шефът на Националната агенция за приходите Красимир Стефанов. За мярката ще се иска разрешение от Брюксел.
Цената на природния газ продължава да се определя по непрозрачен начин, смятат от бизнеса, отбелязва Дневник. Трябва да се използват всички резерви, да има алтернативни доставки и се работи прозрачно, подчертава пред вестника Константин Стаменов, председател на Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори.
С тавана на пенсиите от 700 лв. държавата на практика ограбва над 45 000 пенсионери с над 98 млн. лв. на година, пише Сега. Толкова са пенсионерите, които имат право на по-високи пенсии, но не могат да вземат повече от 35% от максималния осигурителен доход за годината, който от 2009 г. е 2 000 лв.
Необходим е по-голям контрол при откриването на нови болници, заявява пред Монитор заместник-председателят на комисията по здравеопазване в парламента Даниела Дариткова. Профилактиката на пациентите остава сред приоритетите на управляващите, уверява Дариткова, като допълва, че все пак по-важна е мотивацията на самия пациент.
Един от тримата общински съветници, поискали подкуп от Росен Плевнелиев, за който случай той не е сезирал прокуратурата, в момента е от групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет, отбелязва Новинар и цитира червения кандидат за кмет на столицата Георги Кадиев, според когото прокуратурата трябва да се самосезира по случая.
Случаят с прокурора Ангел Дончев, който бе осъден на 3 години условно за изнудване на колега, не е показател за обвързване на прокуратурата с т. нар. „тайни общества“, твърди пред БНР Стелияна Кожухарова, говорител на главния прокурор Борис Велчев, цитирана от Труд. От своя страна, бившият шеф на комисията по досиетата Методи Андреев прогнозира, че в недалечното бъдеще у нас ще има процес за корупция по линия на масонството, съобщава още изданието, като цитира казаното в предаването „Неделя 150“.
При разкопки на могила край елховското село Борисово археолози откриха тракийско съкровище в гроба на невръстна тракийска принцеса, живяла в края на I и началото на II в., съобщава 24 часа. Сред даровете има уникални бронзови съдове, тоалетно сандъче и украса за колесница, научаваме от публикацията.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *