Преглед на печата

Покупките са направени в разгара на кризата – от 2008 до 2011 г. Мирослав Найденов е заявил, че не знае за тези покупки.
Водещата тема за „Сега“ е посветена на констатацията на Европейския съюз и Еврокомисията, че в България и Румъния е слаба борбата с организираната престъпност и корупцията на високо равнище. От оповестените вчера мнения от Брюксел става ясно, че наблюдението на страната ни ще продължи и след сегашния мандат на ГЕРБ.
Темата на „Пари“ е извадена от международно проучване, според което българският бизнес намалява лошите си вземания, износът помага на индустрията, а българските фирми били на второ място след германските по благонадеждност.
„Класа“ също взема като водеща тема международно проучване, според което 75 на сто от фирмите у нас плащат задълженията си в срок, но строителството, търговията с бързооборотни стоки и имотите все още изпитват сериозни проблеми с дълговете си.
Два централни всекидневника – „Труд“ и „Дневник“, са с водещи заглавия за кризата в Гърция. Специално за „Дневник“, трима нобелисти по икономика анализират причините и решенията за кризата в световен мащаб. Според Джоузеф Щиглиц, изисква се преместване на работната сила от умиращите сектори в работещи. Робърт Мъндел вижда решение във връщането към фиксирани валутни курсове, а Роджър Майерсън съветва да се поддържа определено ценово равнище.
„Труд“ помества разследване по делото срещу така наречените братя Галеви, осъдени от Софийския апелативен съд на затвор в края на юни. Сред мотивите за присъдите е фактът, че двамата искали насила от собствениците на заведения и от таксиметрови шофьори в Дупница такса „спокойствие“ всеки месец.
Повечето от централните вестници пишат за одобрената от ръководството на БСП кандидатура на Стефан Данаилов за вицепрезидент. В „Стандарт“ новината е водещо заглавие с интерпретация „Ламбо с две роли“, денем вице на Калфин, вечер – милионер в сериала „Стъклен дом“.
„24 часа“ предлага листовки за упражнение за кандидат-шофьорите. Зам.-директорът на „Охранителна полиция“ Алекси Стратиев казва в интервю за вестника, че шофьори на ТИР-ове вземат дрога, за да карат по-дълго време.
„Новинар“ пише, че хора на главния мюфтия Мустафа Хаджи и на възстановения преди време председател на Върховния мюсюлмански съвет Недим Генджев се сбили в неделя вечерта пред Джумая джамия в Пловдив. Петима от участниците в боя са арестувани, а трима – в болница.
Опозиционният „Дума“ предлага интервю с българка, която живее почти 20 години в Китай, основател и директор на наше училище в Пекин. Тя споделя, че посланиците ни в китайската столица не знаели, че там има българско училище и че все още не е получила съдействие от държавата в начинанието си.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *