Преглед на печата

„Стандарт“ пише,че „Пращат ДАНС в запаса“. Според вестника родното ФБР става клуб за размисъл и цитира бъдещият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, че ДАНС ще продължи да съществува, но ще се занимава само с контрабанда, разузнаване и анализи. Спецагентите, които трябваше да разследват аферите на властта се връщат в МВР, категоричен е Цветанов.
„Бойко се закани на контрабандния внос“ – с това заглавие вестник „Пари“ продължава темата, като я извежда на челната си страница.
За „24 часа“ водещо е, че олигарсите ни са спонсорирани от държавата, като цитира финансиста Андрей Пръмов. Според него публичните финанси са станали хранилка за енергийната, строителната и горската мафия и спешно трябва да се прекрати порционната схема 3:5:8.
От вестник „Делник“ научаваме, че „Хората на Волен Сидеров са готови да го предадат“ с уточнението, че депутати от АТАКА щели да прескочат в ГЕРБ. Квотата на адвокатите в парламентарната група обмисляла прехвърлянето си заради недоволство от политиката, водена от Сидеров.
Ако предпочетете вестник „Монитор“ още от челното му заглавие ще разберете, че в Слънчев бряг цената за чужденци, летуващи на свободни начала, е 5 евро, а за българите – сто лева. Вестникът допълва, че въпреки, че цените на частните квартири са паднали рекордно, желаещи няма.
Същата тема развива и „Дневник“ , който коментира, че българите отново са на море в чужбина, защото офертите от Турция и Гърция са се оказали по-силни от държавната ни реклама на туризма. Двайсет процента е спадът на туристите в Слънчев бряг, уточнява изданието.
„Дума“ пише, че „България има условия за винен туризъм“. Вестникът цитира френския маркетолог Клод Самсон, според когото страната ни притежава съчетание от разнообразни вина, история, култура, археология и религия.
Нетрадиционната идея губещи хотели да стават затвори и болници извежда „Новинар“ на първата си страница като отделя и шестата си страница за ексцентричната идея.
„Труд“ на първата си страница съобщава за една героична постъпка. Става дума за 14-годишната Лори и двете й 17-годишни приятелки – Дая и Поли – и трите дъщери на известни наши спортисти, спасили две деца и бавачката им от бурните вълни на Черно море на 15 юли срещу плажа на спортния лагер в село Лозенец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *