Преглед на печата

„Дрогираните зад волана били повече от пияните“, съобщава „Новинар“. Според вестник „Сега“ обаче „вместо да се оправят законите и уредите за контрол, чрез които да се наказват ефективно пияните шофьори, на пътните полицаи се дава нов стимул за рекет“.
Всички вестници цитират казаното от Симеон Дянков в телевизионно интервю, че докато той е финансов министър, няма да има 13-та заплата за чиновниците. В коментарната си колонка на първа страница, озаглавена „13-та заплата за канарчетата“ „Труд“ отбелязва, че не сме против чиновниците да получават бонуси за добре свършена работа, но като данъкоплатци искаме да знаем колко са парите и от какво перо се вадят.
„Дума“ избира за водеща тема гласуването на българите в чужбина на предстоящите избори. „Много българи в Европа без право на глас. Пълен хаос във Външно, не са наясно с организацията на изборите“, се казва в заглавието и подзаглавието на публикацията.
„БДЖ“ се разпада“, гласи краткото заглавие на първа страница на „Дневник“. Под заглавие „Бедни, бедни университети“ изданието помества анализ на държавната политика в областта на висшето образование. В интервю за вестник „Класа“ ректорът на Алма Матер проф. Иван Илчев отбелязва, че в България има пари за образование, но те не се дават за неговото качество.
Вестник „Република“ съобщава, че над 700 имота, през които ще минава магистрала „Струма“ ще бъдат изкупени на безценица, за около 40 стотинки на квадратен метър. „Шест села завеждат колективни съдебни искове“, допълва вестникът.
„Вирусите ни налегнаха, с всяка седмица болните се увеличават двойно, пикът на грипа идва през януари“, пише още „Република“.
„Доктори без ваксина сеят грип сред пациенти“, отбелязва „Монитор“ в заглавие на първа страница и допълва, че под 20 на сто от джипитата са имунизирани.
„България първа в ЕС по смърт от инфаркт“, пише „Труд“ и продължава на втора и трета страница темата за болестите, основна причина за смъртността у нас.
„Парното ще поскъпне заради по-високия акциз на природния газ“, съобщава вестник „Пари“. „Цената скача за трети път от януари, януарската ни сметка ще бъде средно с около 30 лева по-висока спрямо същия месец на отиващата си година“, пише „Стандарт“ на първа страница под заглавие „Парното като ламя“. Според „24 часа“ изпълнено е изискването за пускането на парното, след като са минали 3 дни с температури под 12 градуса. „В петък според прогнозата за следващите 5 дни ще е ясно кога пускат топлото, допълва изданието. На първата си страница часовият вестник съобщава за прогноза на метеоролози, че зимата тази година ще бъде с голям студ, но с малко сняг.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *