Преглед на печата

Кандидатът за президент на ГЕРБ Росен Плевнелиев води във всички проучвания на социологическите агенции, но силен наказателен вот може да постави победата му под съмнение. Това стана ясно от коментари на социолози пред БНР , цитирани от Класа и Сега. За наказателния вот може да способстват умората, разочарованието и желанието за промяна у избирателите.
Каруца дърва с печка кюмбе, известна като „циганска любов“, са най-новият рушвет в гетата след първия сняг, съобщава Стандарт. „Така си осигуряваме поне десет гласа от фамилия“, признават партийни стратези.
Първи сняг за тази зима изненада жителите на много градове в страната, пише Новинар. Въпреки студения уикенд обаче през следващите две седмици се очаква сериозно затопляне с температури до близо 20 градуса.
Общините може да получат повече европари без конкурс, пише Дневник, като цитира предложение на министъра по управление на евросредствата Томислав Дончев. Идеята е след 2013 г. местните власти да подготвят списъци с приоритетни проекти, за да е сигурно, че всички местни власти ще се възползват от европарите. Процедурите с конкурс няма да отпаднат но ще са по-малко.
Бартерните сделки на имоти набират скорост, заменят се къщи за коли, пише на първа страница Класа. Целта е да се пестят комисионни и разходи по покупко-продажбите.
Повече от 3 денонощия след взривяването на автомобила на журналиста Сашо Диков, МВР не е огласило нито версия, нито заподозрян, коментира Пари. Изданието отбелязва думите на представителя на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа за свободата на медиите Дуня Миятович, че насилието над журналисти е все по-голям проблем в България.
Автомобилът излиза близо 50 пъти по-скъпо, ако се сглоби от оригинални резервни части, е показало проучване на 24 часа в оторизирани български сервизи. Почти няма разлика дали става въпрос за автомобил от малкия клас, лимузина или всъдеход. Огромната разлика в цената на „цял“ автомобил и резервните части идва от разходите за подизпълнители, транспорт и разпространение и включената гаранция.
Най-малко 110 000 кг. чугун годишно изчезват от софийските улици, заради зачестилите през последните 3 години кражби на шахти, пише Дума. Това струва на софианци около 180 000 лв. на година. За да реши проблема столичната община има програма за подмяна на капаците с нови, които са със специално заключване.
Срещу 1500 лв. студенти се снабдяват с готови теми за държавен изпит, съобщава Монитор. Дипломните работи – менте се харчели за около 1000 лв. Въпрки кризата, бизнесът с научния труд се превръща с машина за пари, а пазарната конкуренция става все по-изострена, коментира вестникът.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *