Преглед на печата

Сега отделя няколко страници за проектобюджета в различните му пера. Ето част от заглавията: „Тайна е защо и как ще се стопи държавния резерв“, правителството ще пише нова стратегия за управление на държавния дълг; заплатите в министерствата продължават да растат успоредно с клетвите за икономии в държавната администрация, става ясно от проекта за бюджет за 2012 година.
Темата за проектобюджета продължава Труд. В интервю за вестника, макроикономистът Георги Ганев предупреждава, че планираните приходи са предпазливо ниски и че не са заложени инвестиции в работната ръка, а предвижданото увеличени на минималната работна заплата ще увеличи безработицата. Труд пише и за новата телевизионна игра „Стани милионер“, при която дори и да проведеш входящ разговор, пак плащаш, въпреки че телефонният оператор те уверява, че е безплатно.
Република посвещава водещото си заглавие на приетата от Европейския парламент резолюция, позволяваща българи и румънци да работят свободно във всички държави-членки на Евросъюза от 1 януари догодина.
Стандарт интерпретира темата така „Европа чу Камата за гурбетчиите ни“. Вестникът припомня, че Христо Стоичков се включи в кампанията за отпадане на ограниченията за включване на българи и румънци в европейския трудов пазар.
24 часа излиза със заглавие „Грипът дойде, Бризбейн е, лабораторни проби открили щама у българин“. Още една здравна тема там – „Диетите – много зор за нищо“. Само десет процента от спазващите ограниченията в хранене с цел отслабване запазват стройно тяло.
Дневник пише „Банките продават активи на длъжници за над 110 милиона лева“, сделките стават на занижени цени заради слабия интерес.
Дума информира, че движението „Окупирай…“ вече е у нас, всички недоволни да излязат на протест на 11 ноември, призовава група в социална група в интернет. Една от темите, повтаряща се в повече вестници, е посветена на легализирането на проституцията у нас. Това е и тема на днешния брой на Пари, където се казва, че е добре тази дейност да се криминализира.
От първа страница на Новинар научаваме, че всяко десето дете у нас е със специфични образователни потребности, в повечето случаи този тип деца са с дислексия.
Монитор предлага свое разследване за домовете за болни и възрастни хора у нас. От 30 до 50 лв на ден е престоят в така наречените хосписи, частните услуги са скъпи, но домовете са пълни. Най-евтино било в Кърджали.
Класа съобщава за предстоящата през ноември киномания, в чиято програма е предвиден най-полемичният филм на режисьора и актьор Никита Михалков „Изпепелени от слънцето 3: Цитаделата“. На 17 ноември ще бъде прожектиран и последният хит на Педро Алмодовар „Кожата, в която живея“, в който участват Антонио Бандерас и Елена Аная.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *