Преглед на печата

Днес той има сайт за продажба на софтуер, откъдето могат да се купят „оригинални” продукти на компанията на пет пъти по-ниски цени, пише Труд. Темата на вестника е посветена на проектобюджета за 2012 г. България се опълчи на Брюксел и то по най-горещата тема – мерките за изваждане на 27-те страни-членки от кризата. Кабинетът „Борисов“ излезе с декларация, в която подчертава, че подходът на ЕС е дискриминационен, като преференции ще се дават само на държавите-прахосници, които харчат най-много и имат бюджетен дефицит далеч над летвата от 3% от БВП, посочва Сега.
Климатичните промени в България ще доведат до разпространение на нови за нашия регион болести и вредители, отбелязва Новинаp като цитира Георги Стефанов от природозащитната организация WWF. Според него, в страната се очаква рязко увеличаваме на пожарите, превръщане на обработваемите земеделски земи в пустеещи и много голям риск от наводнения заради бързото топене на планинските снегове. Чакат ни повече от три месеца непрекъснати екстремни жеги. Заради глобалното затопляне в България климатът ще стане подобен на този в Северна Гърция, пише по същата тема Монитор като цитира проф. Веселин Александров от НИМХ.
Джипита масово укриват доходи като не издават касови бележки за потребителската такса, която прибират от пациентите, посочва същият вестник.
Събирането на битови отпадъци е най-поскъпналата стока или услуга у нас от 1995 година насам, сочат данните на НСИ, цитирани от 24 Часа. Цената на сметта е скочила с рекордните 21 018% през последните 16 години. В топ 3 са още застраховките на коли и канализационните услуги и тези за пречистване на водата. Българите са най-доволни от услугите в областта на въздушния транспорт, козметичните, културните и развлекателни услуги, отбелязва Дума като цитира проучване на ЕК. Най-ниско са класирани доставчиците на електроенергия, ипотечните кредити и посредниците на недвижими имоти.
Границите на сенчестата икономика в различните браншове варират между 30 и 75 %, пише Класа като се позовава на проучване на Асоциацията на индустриалния капитал. Според него, на първите места по сиви практики са инфраструктурното строителство, туризмът и здравеопазването.
Стандарт като водеща тема ареста на олимпийския шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски, който беше задържан с кокаин в Бразилия.
Компанията изпълнител на АЕЦ Белене – Атомстройекспорт може да увеличи стойността на иска си срещу НЕК, повдигнат през септември. Така вместо за 58 милиона евро дружеството може да съди българската компания за 130 милиона, посочва Пари.
Въведеният от тази година туристически данък, който хотелиерите дължат да общините, ще може да се плаща и само за 6 месеца, предвижда нова идея на икономическото министерство, вестник  Дневник.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *