Преглед на печата

Самолетът за Виена, на който в 10,55 ч в петък трябваше да се качи Цачева, министри и депутати, отлетя пред втрещените им погледи без тях. Заради това, че някой служител не си е свършил работата навреме, делегацията остана на родна земя. „Случаят се проверява. Всички виновни ще бъдат наказани“, закани се транспортният министър Ивайло Московски.
Вестник Сега
Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров все още може да разчита на сигурната подкрепа на 12 от 15-те депутати в парламентарната група на партията, пише „Сега“. Това става ясно от декларация, която той и останалите му верни народни представители разпространиха вчера. В обръщението към медиите 13-те декларират, че нямат намерение да напускат групата и партията. Сред подписалите съобщението липсват имената на Борислав Стоянов, който заедно с евродепутата Димитър Стоянов поиска оставката на Сидеров, и на Калина Крумова.
МВР ще получи като дарение луксозна четириетажна сграда в бургаския квартал „Лазур“, собственост на „ЛУКойл Нефтохим“, пише на първа страница „Сега“, позовавайки се на бургаският „Десант“. Сделката ще мине през общината, за да се заобиколи забраната за дарения от частни лица и фирми, която самото министерство наложи. Финализирането на сделката ще е на 29 ноември по време на сесията на местния общински съвет. Според изданието вътрешният министър Цветан Цветанов е дал благословията си сградата да се прехвърли на община Бургас, а тя от своя страна да я даде на МВР, пише „Сега“.
Вестник 24 часа
Не искам да бъда като дете на разведени родители, заявява в интервю за „24 часа“ Крумова. „Не искам да гледат на мен като човек на Волен или Капка… И двамата продължавам да усещам много близки. А дали са заедно, или не, е тяхно решение. Моите мотиви не са свързани с него. Те са валидни отдавна“, посочва Крумова. Тя напуска групата на „Атака“ защото там се чувства излишна. Младата депутатка споделя, че не може да работи с „хора, които са изгубили уважението и доверието ти“.
Вестник Монитор
Независимите депутати пропищяха в парламента, че се тъпчат по двама души на квадрат в стаята, която им е отредена, пише „Монитор“. След отлюспването и на Крумова броят на отцепниците в Народното събрание стана 20. Помещението, с което разполагат, е около 8 кв. метра. „Искаме по-голяма стая и ще говорим с председателя на Народното събрание Цецка Цачева, за да се направи нещо по въпроса“, казва пред всекидневника Кирил Гумнеров, който напусна преди месеци групата на Волен Сидеров.
Вестник Труд
„Труд“ е озаглавил темата си: „Листопад изнерви общините“. „Не може да се събере и последното листенце. Шумата пада непрекъснато.“ Така се оправдават кметствата в страната, където улици и тротоари са застлани с по няколко слоя от нея. А събрани в чували листа стоят с дни неизвозени. Оказа се, че за борбата с листопада в бюджетите на общините няма заделени средства. Те се отчитат като поредното метене. В същото време обаче почистването на шумата е много важно, защото, първо, така се предпазват дърветата от вредители и второ – гниещите слоеве по улиците създават опасност от катастрофи и от инциденти с ходещите по тротоарите граждани.
Вестник Телеграф
На първа страница „Телеграф“ съобщава за поредния трагичен здравен инцидент: Жена почина пред отделението по кардиология на благоевградската болница броени минути след като бе изписана. Всичко това показва, че системата на здравеопазването, по начина, по който съществува и поради факта, че от 10 години нищо не се прави, вече се разпада, констатира пред „Всеки ден“ Ваньо Шарков, зам.-председател на здравната комисия в парламента. Според него причините за колапса й са няколко: страхът от реформи и „запушените“ системи за усъвършенстване на лекарите. „Българските лекари завършват медицина в България и заминават да работят в чужбина“, посочва още Шарков.
Вестник Монитор
Европа разреши достъпа до торентите, отбелязва „Монитор“. Ограничаването на достъпа до торент сайтовете с безплатна музика и филми от страна на интернет доставчиците е нарушение на човешките права. С такова решение излезе Европейският съд. Това на практика означава, че потребителите могат да продължават да свалят съдържание, сред което попадат и произведения без платени авторски права.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *