Преглед на печата

КНСБ и КТ „Подкрепа“ не приеха и смекчения вариант за вдигане на пенсионната възраст, с по 4 месеца от 2012 г. за всички категории труд.
Проблемът с дефицита на Националния осигурителен институт ще остане нерешен в рамките на този мандат, пише по темата Капитал дейли. Пенсиите ще продължат да бъдат ниски, а отговорността за неизбежните и непопулярни мерки се прехвърля на следващото правителство, прогнозира изданието.
Канят България да се присъедини към финансовите отличници в елитния валутен Шенген, отбелязва Класа, като цитира вицепремиера Симеон Дянков. За да сме сред осемте водещи държави, Брюксел изисква да започнем пенсионната реформа. Вчерашният втори ден от преговорите между синдикатите и ръководството на БДЖ също приключи без споразумение, пише Новинар. Двете страни ги определиха като конструктивни, но стачката в железниците продължава. Страните не успяха да постигнат споразумение за исканията, залегнали в Колективния трудов договор от 2009 г., по които бяха направени алтернативни предложения от ръководството на БДЖ.
Трактори и комбайни тръгнаха вчера към София, а междувременно организаторите на стачните действия излязоха с официално изявление, че преговорите с правителството не водят до резултати, пише Дума. Земеделските производители призоваха Мирослав Найденов и Симеон Дянков да подадат оставки като най-виновни за създалата се ситуация.
Правителството на Бойко Борисов загуби най-силния си коз, с който дойде на власт – че ще води безкомпромисна борба с корупцията, пише Сега. Обявеният вчера индекс за възприятие на корупцията на неправителствената организация „Прозрачност без граници“ сочи, че България е най-корумпираната страна в Европейския съюз. ГЕРБ задмина тройната коалиция и се изравни с кабинета на Костов по този показател, коментира вестникът.
От януари догодина близо 400 оценители ще мерят уменията на някои от ключовите служители във фирми у нас, пише Монитор. Системата за оценяване на компетентността, разработена от Българската стопанска камара по европейски проект, ще обхване 20 сектора на икономиката.
Не лекарите, а пациентите да имат ограничения на колко и какви прегледи да ходят според вида на осигуровката си, предлага д-р Георги Ставракев, заместник-председател на Българския лекарски съюз, в интервю за 24 часа. Сега у нас е обратното и това води до недостатъчно доказани диагнози, смята д-р Ставракев. Софиянци масово се организират в доброволни отряди срещу подпалвачите на коли по кварталите в града, пише Стандарт. В денонощните бдения се включват предимно собственици на по-евтини возила без застрахова „каско“. Полицаите също започват денонощни обходи с патрулки заради масовите палежи на автомобили. Една от версиите, по които работи полицията, е, че чрез палежите някои паркинги принуждават хората да оставят возилата си при тях.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *