Преглед на печата

От Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България е разработен проект от мерки за насърчаване на добросъвестните работодатели. Според съставителите, така ще се гарантират растеж и просперитет.
Договорени са 10 млрд. лв. от парите по еврофондовете, обяви министър Томислав Дончев пред участниците във форума, посочва Класа. През следващия програмен период от 2014 до 2020 г. има вероятност броят на оперативните програми да бъде намален от 7 на 5.
Българският бизнес няма големи очаквания за развитие през първите три месеца на 2012 г. и затова 10% от работодателите ще бъдат принудени отново да правят съкращения на служители, пише Сега. Данните са от обзорно изследване на Менпауър. Едва 14% от работодателите планират да наемат нов персонал, а 71% не смятат да правят промени.
Фирмите извън София имат по-труден достъп до кредити, констатира Капитал Дейли. Най-големите проблеми пред средния и дребния бизнес извън столицата са големите обезпечения, завишените изисквания и усложнената процедура за отпускане на кредит.
Кризата намали броя на шефовете в Столичната община, пише Новинар. С цел да спести разходи, „Московска“ 33 реши да преструктурира 26 звена в общинската администрация, което ще доведе до понижение в длъжност на същия брой ръководни кадри. Мярката е част от цялостната стратегия за преструктурирането на администрацията в Столичната община, от която тя ще спести около 1 млн. лв. Над 2/3 от общините са с просрочени задължения, твърди изпълнителният директор на Националното сдружение на общините в България Гинка Чавдарова, цитирана от Дума. По думите й местната власт тази година вече е преминала критичния праг от 200 млн. лв. задължения. София, Перник и Сливен са в челната тройка на общините с най-големи задължения по абсолютен размер.
Трийсет и три годишният Владислав Николов по прякор Куката е задържан за три от серията палежи на автомобили в София, пише Монитор. Куката е разследван за кражби, наркотици, управление на МПС след употреба на алкохол. Според психопрофил, направен от психолога Красимир Калпаков специално за вестника часове преди ареста, извършителят е богат социопат, а не пироман и вероятно палежите не са дело само на един човек.
От 1 юни догодина влиза в сила тоталната забрана за пушене на закрити обществени места, отбелязва Труд. Промяната в Закона за здравето ще внесе министър Стефан Константинов на редовното заседание на кабинета. България, която е на второ място в Европейския съю по брой на пушачи след Гърция, е подписала конвенцията за борба с тютюнопушенето и е задължена да въведе ограничението.
Рейсовете за Коледа са пълни отсега, а фирмите продължават да вадят допълнителни коли за празниците, е показала проверка на Стандарт. Причината за наплива към автобусите е стачката в БДЖ, пише вестникът.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *