Преглед на печата

Всеки пети работодател обмисля намаляване на заплатите през 2012 г., а фирмите оценяват антикризисните действия на управляващите като „по-скоро неуспешни“. От работодателската организация определиха сраната ни като „шампион по корупция“ и съобщиха, че се задълбочава проблемът „кражба на бизнес“, пише Дума.

Само България категорично отказа да участва в създаването на нов спасителен фонд за еврозоната, управляван от Международния валутен фонд, отбелязва Сега. Според източници в Брюксел и София натискът е бил за участие на страната ни с около 2 млрд. евро. Според финансовия министър Симеон Дянков не е редно дисциплинирани държави като България да помагат на недисциплинирани държави.
Белгия все пак няма да отвори трудовия си пазар за български и румънски граждани от януари догодина, пише Монитор. Въпреки обещанията, дадени само преди седмица от различни белгийски политици, говорителят на фламандския министър, отговарящ за финансите и труда, Филип Мейтърс обясни пред Българското национално радио, че все пак бариерите ще се запазят.
Скандалът с избора на десетимата съдебни инспектори от парламента, стигна до Брюксел, коментира Труд. От ЕK реагираха светкавично и обещаха да следят внимателно изборните процедури, след като 8 организации се оплакаха от непрозрачните назначения. Темата ще влезе в януарския мониторингов доклад, каза вчера на брифинг в Брюксел говорителят на Европейската комисия Марк Грей, пише Класа.
Брюксел препоръчва на България провеждането на допълнителна оценка за въздействието върху околната среда на проучванията за шистов газ в страната. Това за съобщили за Капитал Дейли от Министерството на околната среда и водите. Отговорът на Еврокомисията идва след изрично запитване на екоминистерството, но на практика едва ли ще промени темпа на проучванията, отбелязва изданието.
Българските медици сами трябва да докажат, че зад обвиненията срещу тях стои режимът на Муамар Кадафи, заяви пред БНР председателят на Преходния национален съвет на Либия Мустафа Джалил, пише Сега. Джалил, който бе правосъден министър при Кадафи отрече да е подкрепил смъртната присъда срещу медиците ни.
Около 300 000 лв. искат близки на Катя Бончева, получила мозъчни увреждания след раждане в столичната болница „Шейново“ през 2006 г., съобщава 24 часа. Според тях, тежките последици за Бончева са настъпили заради неправилно поставена упойка. Искът е заведен от бащата на младата жена Йордан Бончев и с него ще се занимае финансовата комисия на Столичния общински съвет във вторник. Болницата ще обжалва иска.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *