Преглед на печата

Те бяха подготвени, след като в началото на месеца „Витоша ски“ изненадващо обяви, че спира лифтовете над София, тъй като не може да почисти и обезопаси просеките под тях, припомня вестникът. „Витоша ски е доволна и ще отвори пистите най-късно в края на януари – след като поправките бъдат обнародвани в Държавен вестник“, заяви адвокатът на дружеството Петър Петров, цитиран от Труд.
 
Полицаите ще спират тировете по най-натоварените шосета днес и утре, съобщава Стандарт. Заради лошото време и засиления трафик преди празниците може да се наложи и отбиване на леки коли, докато бъдат почистени пътищата, предупреждават от КАТ. Обобщението на Стандарт за пътната обстановка вчера е под заглавието „Летни гуми задръстиха шосетата“. „Уж подготвени за зимата … десетки общини в страната останаха в бяло през целия ден“, пише вестникът.
„Очаквано снегът блокира България … Трафик-кошмар на магистрала Люлин“, отбелязва Труд.  „Студ, бури и преспи по празниците. До минус 14 градуса на Бъдни вечер“, прогнозира 24 Часа.
Няколко издания отразяват неконвенционалния протест срещу уволнението на шефката на Националния институт за недвижимо културно наследство. „Превързаха очите на паметници в София“, гласи водещото заглавие в Новинар. Поводът Йорданка Кандулкова да бъде освободена от поста си е телевизионното й изявление, че паметник на културата в центъра на Бургас няма разрешение за промяна на фасадата, отбелязва вестникът. „Ослепяха“ статуите на братята Евлоги и Христо Георгиеви пред Софийския университет, фигурите на Петко и Пенчо Славейкови на площад „Славейков“, съобщава Труд.
„Сагата „Топлофикация“ – протакане без край“. Така Труд коментира обрата в едно от делата срещу Валентин Димитров. Бившият директор на столичната „Топлофикация“ бе арестуван показно през юли 2006 по обвинения за пране на пари. Така нареченото „валутно“ дело висеше в Софийски градски съд от юни 2009 година. Първата съдебна инстанция осъди Димитров на 5 години затвор, като го призна за виновен, че не е декларирал валутни сделки пред БНБ, припомня вестинкът. СГС обаче откри нарушения в съдебния процес и върна случая на прокуратурата. Вместо да бъде взето още преди насрочването на делото на втора инстанция, решението бе качено на сайта на съда едва в четвъртък. Така бяха изгубени повече от 2 години, в които „тежката съдебна машина на практика се е въртяла и е харчила пари на празен ход“, отбелязва Труд.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *