Преглед на печата

Досега важеше правилото, че пред урните може да се отиде с документ за самоличност, без да се описва какъв точно. В новия Изборен кодекс за пъри път е отбелязано, че става дума единствено за лична карта. За първи път гражданинът ще дава гласа си единствено с „Х“ и то изписан със син химикал.
Избирателите имат право само на една поправка, ако сгрешат знака в бюлетинта си, обясниха от Централната избирателна комисия, пише „Стандарт“. Ако хората установят, че са се объркали и са зачеркнали с „Х“ не предпочитания от тях кандидат, могат да поискат втора бюлетина, която също се подпечатва, а сгрешената листовка се записва като недействителна. Трети опит не се полага.
Двайсет хиляди косовари искат на ски у нас, основно в Банско, пише Труд. Изданието цитира думи на председателя на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин, който прогнозира че зимният туристически сезон 2011-2012 г. предвещава да е малко по-добър от миналогодишния. Записванията вървят добре, като хотелите разчитат на много гости от съседните страни.
Платежоспособни турци се интересуват от Пампорово. Повод за оптимизъм са и предстоящите през февруари стартове за световната купа по ски в Банско и кръг от европейската в Пампорово, допълва изданието.
Рабиха най-голямата оранжерия за марихуана у нас, отбелязва 24 часа. Операцията е проведена от антимафиоти, заедно с американската служба за борба с наркотрафика ДЕА край с. Говедаре. Арестуван е собственикът на оранжерията, който е криминално проявен. Според жители на селото, доскоро той е отглеждал в оранжерията краставици.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *