Преглед на печата

В днешните вестници можете да прочетете за последните залози на социолозите за изборите в неделя. „Кой ще е новият президент“ – под това заглавие „Труд“ публикува мненията на социолози от MBMD, „Алфа рисърч“, „Сова Харис“, Центъра за анализи и маркетинг, „Афис“ и НЦИОМ. Двамата кандидат-президенти Плевнелиев и Калфин са на страниците на много от днешните вестници. „24 часа“ публикува статия от Росен Плевнелиев, а „Труд“ – интервю с Ивайло Калфин. Двамата са дали интервюта и за вестник „Класа“. В „Стандарт“ кандидат-президентите са подложени на кръстосан разпит от Мартин Карбовски, Кеворк Кеворкян и Емил Кошлуков. Математиката е била любимият учебен предмет и на Плевнелиев, и на Калфин, става ясно от отговорите им на един от въпросите.

Водещата тема на първа страница на „Труд“ е за рекордния брой на невалидните бюлетини на първия тур на изборите. „Вотът контролиран от сто хиляди застъпници“ е заглавието на първа страница на „Република“. „БСП иска касиране на изборите в София“, съобщава „Дума“ в заглавие на първа страница. „Битката на титаните – Борисов срещу Доган е тази неделя. Не я пропускайте“, пише „Сега“ на страницата си „Наблюдател“.
„Европа спасена по германски“ – под това заглавие „24 часа“ публикува поредица от материали за срещата на лидерите на ЕС в Брюксел. 
Предстоящото в края на месеца раждане на 7-милиардния жител на планетата е тема на втора и трета страница на „Труд“. „Доклад на ООН сочи – българите са изчезващ вид“ е общото заглавие на поредицата от материали по темата.
„Пет бона за родител, пуснал детето си в дискотека“ – под това заглавие „Монитор“ публикува интервю със заместник социалния министър Валентина Симеонова.
„Новинар“ избира за водеща тема днешната футболна среща между „Левски“ и ЦСКА. „София под обсада за дербито“ гласи заглавието на публикацията.
Вестниците „Пари“ и „Дневник“ съобщават, че днес излизат последните им броеве на хартия. От понеделник започва да излиза техният наследник – „Капитал Daily“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *