Преглед на печата

Изданието цитира телевизионно интервю на министъра на земеделието Мирослав Найденов. Мярката се налагала заради неизпълнен ангажимент на финансовия министър Симеон Дянков към земеделците, за които в бюджет 2012 са заложени 230 млн. лв. по-малко от обещаното.
Браншовите организации ще настояват за среща с премиера и увеличение на сумите за сектора, отбелязва „Капитал дейли“.
„Излязохме от най-тежкия период на кризата“, твърди финансовият министър Симеон Дянков в интервю за германския всекидневник „Ханделсблат“, цитирано от „Монитор“. Българската икономика отново расте и приходите от данъци се повишават, допълва Дянков.
АЕЦ „Козлодуй“ трябва да изготви план за действие, в случай че се скъса стената на хидровъзел „Железни врата“ на Дунав, пише „Стандарт“. Мярката е препоръчана след стрес тестовете в атомната централа, съобщи за БНР изпълнителният директор на АЕЦ „Козлодуй“ Александър Николов.
След трети опит екоминистерството одобри доклада за оценката на въздействие върху околната среда на проекта за петролопровод „Бургас-Александруполис“, отбелязва „Класа“. В доклада вече е включен вариант за разтоварване на пристанище, заради опасенията от разлив в Бургаския залив.
Властта се загрижи за младежите, пише „Новинар“. Всеки общински съвет ще изготвя план, в който ще определя целите и предизвикателствата пред подрастващите в съответното населено място, е записано в проектозакона за младежта, публикуван на сайта на образователното министерство.
Омбудсманът Константин Пенчев се изправи срещу Здравната каса заради погазените права на здравноосигурените българи и заради грубо отношение към хронично болните, пише „Труд“. Пенчев е изпратил писмо с препоръки на институцията. Той иска да се подобри и комуникацията между чиновниците и пациентите.
Над 20 случая на насилие над лекари, сестри и фелдшери са регистрирани през 2011 г., са съобщили за „Дума“ от Българския лекарски съюз. Ръководството на съсловната организация е възмутено от решението на парламента да не бъде криминализирано насилието над медицински специалисти, докато са на работа, отбелязва изданието.
Ин витро клиники прескачат далеч по-евтиното лечение на мъжкото безплодие и пращат двойките направо на скъпите процедури за изкуствено оплождане. Това твърди пред „24 часа“ андрологът д-р Александър Заимов от Александровска болница. Вероятно причината е, че държавата дава все повече пари за ин витро.
Лекарка отиде на шопинг с линейка, в която пациентка със съмнение за инсулт береше душа, съобщава „Стандарт“, като цитира дъщерята на пациентката. След подадена жалба лекарката, д-р Диана Радева от Центъра за спешна помощ в София, е уволнена.
По 10 македонци стават българи всеки ден, става ясно от данни на историка Божидар Димитров, предоставени на вестник „Република“. Основната причина, заради която българското гражданство блазни съседите, е безпроблемното придвижване в Европейския съюз, констатира вестникът.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *