Преглед на печата

Според сега действащия Кодекс за социално осигуряване, възрастта за пенсиониране трябва да расте постепенно от 2021 г., но според Дянков първата стъпка може да бъде направена още догодина, за да бъдат осигурени дългосрочно пари за по-високи пенсии.
Кабинетът е готов да опрости част от осигуровките и от корпоративния данък на големите инвеститори, ако те ги вложат в бизнеса си, отбелязва Сега. Това е записано в новия закон за насърчаване на инвестициите. Според експерти обаче идеята за стимулиране само на големите компании е грешна.
България е с „много висок“ риск за икономическия растеж, което я прави най-застрашената в региона от дълговата криза, сочат данни на японската банка Номура, цитирани от Капитал дейли. Страната ни е една от четирите в Централна и Източна Европа с най-висок риск за изтегляне на капитали от западноевропейските банки.
Изборите за президент може да бъдат оспорени от група депутати с жалба до Конституционния съд, обяви пред БНР соцдепутатът Михаил Миков, пишат Труд и Класа. Преди да бъде внесена официална жалба в съда, ще бъдат обсъдени отново всички аргументи.
Работата на половината от досегашните районни кметове в София ще бъде ревизирана, съобщи преизбраният кмет на столицата Йорданка Фандъкова също в интервю за БНР, цитирано от Монитор, 24 часа, Класа и Стандарт. Въпросните 12 кметове ще бъдат сменени, тъй като има недоволство от работата им. Общините да се въздържат от радикални промени в проектите и да не сменят хората, които работят по тях, призова по националното радио министърът по усвояване на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев, отбелязват Класа, Труд, 24 часа и Монитор.
До края на 2012 г. с електронни апарати за билетчета и четци за карти ще бъдат оборудвани 850 автобуса в София, пише 24 часа. В общината вече умували за нова система за таксуване, с идеята да не се купуват различни билети за метрото и наземния градски транспорт.
Чисто нов луксозен автомобил може да получи всеки, който пази касовата си бележка, съобщава Стандарт. До няколко месеца е на път да се осъществи идеята хората да изпращат боновете от покупки в Националната агенция за приходите, където всеки месец печелившите ще се избират с жребий.
С 10% поскъпва застраховката „Гражданска отговорност“, пише Дума. Увеличението се оправдава с големите щети след катастрофи, които правят с купени и застраховани у нас автомобили водачи от Румъния. Там обезщетенията са доста по-високи, което водело до ръст в обезщетенията на застрахователните компании.
През последната година все повече съпрузи слагат подписите си под брачни договори, пише Новинар. Рекордьор е София със 74 брачни договора, следвана от Пловдив с 21.
От хляб, накиснат в антифриз и захвърлен по паркове и градинки в София, намират смъртта си десетки бездомни кучета, отбелязва Република. По данни на Столична община броят на уличните кучета е близо 9500, като за година вместо да намалеят, те са се увеличили с близо 1000.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *