Преглед на печата

Затрудненията, предизвикани от обилния сняг, не са на първо място в днешните централни вестници, въпреки, че изданията разказват за последствията от пролетния сняг. Снимки показват тежката ситуация на прохода „Предела“, в Кюстендилско и в София. Мними търговци продавали на черно на пътя вериги за сняг.

„24 часа“ алармира „Идва голямата вода“, Дунав преля при Лом, повечето реки пълни до ръба. Според часовия вестник, топлото време ще дойде чак след седмица. Мокър дъжд и сняг синоптиците очакват и в събота, 28 март.

Репортаж на броя е посветен на темата „Филипинки гледат деца на наши богаташи“ за 350 евро на месец плюс храна и спане. Предимството им било, че говорят английски и не се отказват бързо от работата, както това правели българските детегледачки. В неделния брой на „24 часа“ са представени Кръстю, Елена и дъщеря им Елица Лафазанови, както и медийция експерт Георги Лозанов.

„Труд“ излиза с централна тема за рекета на болниците над пациентите. Цитират се данни на КНСБ, според които минимум милиард и 500 хиляди лева сме дали като рушвети и незаконни дарения за една година. Освен това, подчертават от синдиката, рекетът над пациентите продължава с пълна сила, принудени сме да плащаме, за да ни оперират или пък за да се грижат за нас, докато сме на лечение в болницата. Зам.-председателят на КНСБ д-р Иван Кокалов предупреждава в интервю за „Труд“, че ако политиците не обърнат внимание на проблемите в здравното обслужване в България, цитирам, „…ще излезем на улицата и ще използваме пътя на натиска.“

В коментар във вестника Албена Бъчварова разсъждава на тема „Сърцата на звездите и благотворителят от дивана“. „…избуява телевизионна състрадателност, която е толкова истинска, колкото актуалните устни на Мара Отварачката. …а иначе звездите със сигурност имат сърца (и черни дробове, ако съдим по количеството погълнат алкохол). Имат и тщеславие, и суета, и много слабости. но нали това всъщност се търси. Ни толкова сърцата.“, завършва коментара на тема благотворителност и телевизионни реалити формати.

Водещото заглавие за „Стандарт“ е „Брюксел замрази скъпите цигари“. Поскъпването се отлага с две години, тоест до 2012 г. , а не от догодина, както беше предвидено. Това ще гласуват във вторник евродепутатите. „Стандарт“ продължава тема от миналата неделя – предсказанията на гостувалия у нас астролог и нумеролог, който има влияние и над Мадона. Според Гал Сасон, 2009-та ще е най-добрата година за Водолеите от 12 години насам, за представителите на зодия Лъв пък годината е щастлива за брак, докато за знака Козирог е време за печелене на много пари. Вестникът днес отделя много страници за спорт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *