Преглед на печата

„Бавят парите на земеделците“ -това е водещото заглавие на Труд. Фермерите не получиха в обещания срок – 5-и декември, преките си субсидии, показала проверка на изданието. Сметките на фонд „Земеделие“ останаха празни, но от финансовото министерство заявиха, че най-вероятно ще пуснат пари до седмица.
Броени дни преди заседанието на българо-руската икономическа комисия в София, която ще обсъжда общите енергийни проекти, Русия предупреди, че няма да се пазари за газопровода „Южен поток“, пише Дневник. Тонът на гиганта е изненадващ, защото до момента това изглеждаше най-безспорният проект в сравнение със строитеството на АЕЦ „Белене“ и петролопровода „Бургас – Александруполис“.
Газовата тема присъства и в Пари – „Булгаргаз“ отчете над 43% спад в продажбите на синьо гориво, заради икономическата криза и спирането на „Кремиковци“, пише изданието и допълва, че според шефа на дружеството Димитър Гогов потребителите може да плащат неустойки, тъй като са консумирали по-малко газ от заявените количества.
Новият транспортен министър Александър Цветков е на път да получи първия си звучен шамар от Европейската комисия, пише Класа. Според източници на изданието, у нас е дошло предупреждение за наказателна процедура, заради недопускане на конкуренция при наземното обслужване на летище София.
В по-големите градове да бъдат въведени специални зони с ограничение на максималната скорост до 30 километра в час, вместо досегашните 50 километра – места където има постоянен поток на пешеходци и рискът от инциденти е по-голям, пише Сега. Това е едно от предложенията, които ще залегнат в изцяло нов закон за движение по пътищата.
Предложението за промени в закона е на Алекси Кесяков, бивш шеф на КАТ, сега секретар на Обществената комисия по пътна безопасност в МВР, допълва Новинар. Експерти предричат, че ако ограничението за 30 километра в час бъде въведено, броят на глобените водачи ще се увеличи двойно.
Частниците да раздават премии за Коледа призова Бойко Борисов, пише Стандарт. Дайте малко повече пари на работниците си за празниците, обърнал се премирерът към бизнеса по време на церемонията „Инвеститор на годината“. В замяна на добавките той обеща подкрепа на предприемачите.
Лидерът на РЗС Яне Янев постави ултиматум на Бойко Борисов да му бъде върната парламентарната група до 9 часа в сряда, пише Дума. Повод за извънредната сгледа между двамата стана депутатът Марио Тагарински, който в петък следобед реши да напусне парламентарната група на РЗС.
Виагра менте се търгува свободно в Интернет, предупреждава Монитор. Фалшивото индийско синьо хапче се предлага в над 10 сайта, независимо че в аптеките то се продава само с рецепта и по лекарско предписание, показала проверка на изданието.
Масово се пренасят нелегално стекове цигари от Сърбия в пътническия влак Белград-София, забелязали репортери на 24 часа. Дори пенсионерки от Драгоман и околните села се опитват да пренасят цигари. Причината е, че една от популярните марки в Сърбия струва 1.60 лв., докато същата марка у нас се продава за 3 лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *