Преглед на печата

Труд извеждаголямото заглавие „минус 19 градуса, държавата в лед“. Изданието информира, че докато в Южна България се е лял пороен дъжд, северната част на страната е била скована от люта зима.
„Ледена епоха до Коледа“ – с това заглавие излиза Стандарт. Температурите днес ще паднат до минус 13 градуса, предупреждава вестникът и съветва читателите да не тръгват на път, ако не е крайно наложително.
Новинар определя положението като „Зимен кошмар навсякъде из страната“. Също на първата си страница вестникът цитира Волен Сидеров, според когото част от „Наглите“ са работили за РЗС на последните парламентарни избори.
Акцентът на Сега е, че съдебната власт е изплатила над два милиона лева обезщетения за лошо правосъдие. Изданието отчита ръст на обезщетенията за тази година, но коментира, че никой не анализира какви са причините за увеличаването на негативните резултати.
Пари показва на първата си страница процентите в спада на премиите на застрахователните компании, като отчита, че по време на криза е нормално да има спад, тъй като първо се спестява от застраховки.
„Шеф на РПУ разбивал банки“ – това е водещото заглавие на 24 часа. Става дума за бившия шеф на РПУ – Бяла Слатина Тони Костадинов, който стигнал до там в наглостта си, че поръчал за рождения си ден обир, за да го зарадват с нещо.
Дневник допълва темата със заглавието „Хамстера имал влиятелни бизнес партньори“. Под главата изданието уточнява, че считания за съучастник в отвличанията – Антон Петров, е съдружник във фирми с бивш депутат и висши мениджъри от „Лев корпорация“.
От водещото заглавие на Монитор ще разберете как думата „професор“ е скарала висшите училища и БАН. Повечето са единодушни само в едно – че трябва да се приемат общи критерии за присъждане на званията. Също от Монитор ще научите, че титулуваният професор Вучков въобще не е такъв, а титлата му е само за благозвучие, тъй като той дори и доцент не е, уточнява вестникът.
От първата си страница Дума предупреждава, че днес се готви протест на тютюнопроизводители, които ще искат ясен отговор от правителството кога ще им бъдат изплатени премиите за реколтата от тази година и в какъв размер.
От Делник ще научите, че деца, болни от левкемия, остават без лекарства, защото фирмата доставчик не се е явила на търга. Вестникът цитира и представители на здравното министерство, според които се търсят други варианти за лечението на онкоболните деца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *