Преглед на печата

„Труд“ отделя вътрешните си страници на темата, но за челната си страница избира заглавието „Заплати и пенсии – замразени“. Изданието цитира финансовият министър Симеон Дянков, според когото засега няма да се свалят и ДДС – то и осигурителните вноски.

В-к „Пари“ цитира на първата си страница ръководителят на мисията на МВФ Бас Бакер, който призовава правителството – „Плащайте на фирмите“ и прогнозира, че дефицита ще достигне 1.8 на сто. Същата тема избира за челната си страница и в-к „Класа“ под заглавие „МВФ ни позволи 1.8 процента бюджетен дефицит“. Въпреки очаквания ръст от 0.2 на сто на БВП потреблението у нас ще продължи да се свива е коментарът на вестника. „Кабинетът ще увечили дефицита, за да плати на бизнеса“ – това обединяващо темата заглавие ще ви посрещне от челната страница на в-к „Дневник“ заедно с коментара, че за първи път правителството е притеснено за приходите в бюджет 2010.
Ако предпочетете в-к „Сега“ ще научите, че един милион българи преживяват с доходи от сивата икономика. „Сега“ цитира заместник-председателя на КНСБ Пламен Димитров, че в случая става въпрос за една трета от работещите в България, а експертното предложение да се подкрепи пазарът на труда е да се въведе необлагаем минимум или четирдневна работна седмица. Това предложение е и акцентът на в-к „Стандарт“. „Работим до четвъртък“ – извежда в заглавие „Стандарт“ и допълва под главата си, че фирмите пестят осигуровки с дългия уикенд и това предложение вече е внесено в икономическия и социален съвет.
„Новинар“ внася пояснение по темата със заглавието „За да се справим с кризата минаваме на четиридневна работна седмица“, но с уточнението, че работникът трябва да се съгласи на това условие.
По различна тема избира за водещата си страница „Монитор“. „12 вуза на мушка за рекет на студенти“. Става дума за това, че просветният министър е дал на прокуратурата сигнали за тези 12 висши учебни заведения, които рекетират студентите с незаконни такси.
В-к „Дума“ също е на съдебна вълна със заглавието „Разследват 60 магистрати“ и с пояснението, че през миналата година наказаните прокурори и съдии са се увеличили три пъти.
И в края на прегледа – ето и водещото заглавие на „24 часа“ – „Спасяват българка от рак с изкуствено рамо“. Часовият всекидневник разказва подробно за уникалната операция, при която на пациентката са махнати костите на лопатката и ключицата, без да се засегнат нервите и сега жената живее втори живот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *