Преглед на печата

в. „ДНЕВЕН ТРУД“
„В автобусите за Европа няма места“
Местата за автобус и влак за Западна Европа бързо се изчерпаха, след като на летище София втори ден повечето полети бяха отменени. Заради вулкана в Исландия авиотрафикът в почти цяла Европа е блокиран и вчера от предвидените 70 кацания в София бяха анулирани 58. От насрочените 56 излитания от най-големия български аеропорт се осъществиха едва 11. Летеше се само за Испания, Италия, Русия, Кипър, Гърция и Либия.
„Първанов пропуска погребението на Качински?“
Президентът Георги Първанов ще реши днес сутринта дали ще пътува за погребението на полския президент Лех Качински и съпругата му Мария. Това съобщиха вчера от „Дондуков“2. Церемонията трябва да почне в 15 ч българско време в Краков.

в. „24 ЧАСА“
„Осем българи хванаха такси до Виена“
Черният исландски облак ни достигна
Курсове до Букурещ, Солун, Мюнхен, Будапеща и Прага
Такситата от вчера се наемат за превоз до Европа. Бързащи пътници, които останаха на земята заради затваряне на небето над Европа, наеха жълти коли. Шефът на ,,О’кей супертранс“ Людмил Лазаров каза, че 4-5 таксита на фирмата са поели към Виена, Будапеща и Прага. Тарифата е 400 евро до Будапеща, а до Виена е 550 евро, провери за „24 часа“ той. Шефът на „Йелоу такси“ Калин Кокошаров съобщи, че негови таксита са тръгнали за Букурещ, Солун и Молдова. Други поели към Мюнхен. „24 часа“ научи поне за 8 курса до Виена с различни фирми. Очакваше се към 3 часа след полунощ облакът с пепел да премине гра ницата на Б ълга рия. Точно в полунощ „Ръководство въздушно движение“ затвори небето над Северна България. Това са летищата във Варна и Горна Оряховица. Президентът Първанов и външният министър Младенов, които трябваше да летят за погребението на Качински, днес ще решат дали ще пътуват за Краков.
„6 дни бой“
Няма място по тялото на 2-годишния Николай, което да не е насинено от зверския побой, нанесен му от приятеля на неговата майка. Бившият затворник Янко го малтретирал 6 дни.
„Отпуски ще се чистят до 2012“
„Катинарите на любовта“
„Косьо Филипов разказвал приказки на корема на Божана“
„Чалгата: като има ноти, няма банкноти“

в. „СТАНДАРТ“
„€400 рейсът Брюксел-София“
Шофьори правят злато от пепелта на вулкана
Вулканът Ейяфялайокул стана златна мина. Шофьорите в Западна Европа вдигат бясно цените. Автобус от Брюксел до София струва вече 9000 евро, или по 400 евро на човек.
„Четвърти в САЩ не е индулгенция“
Прокуратурата да си свърши работата с Лечков, каза Бойко Борисов
„Облакът дойде, слагайте маските“
Астматиците най-уязвими от прахта
Небето над Северна България опустява
„Болнични под индиго“
Докторите в Роман пишат болнични под индиго. Само за ден местни лекари отпуснаха 60 тапии с еднакви диагнози.
„Пребиха с кол дете на 2 години“
„Царя на коляното гледа мачове със страх“
„ЦСКА върви към фалит“

в. „ТЕЛЕГРАФ“
„Без самолети над половин България“
Облакът пристига у нас
Няма билети за автобус и влак към Европа
Пълна забрана на полетите над Северна България обявиха от Ръководство въздушно движение. Забраната влезе в сила в полунощ днес и обхваща територията северно от Стара планина. Решението е заради очакванията към 3 ч. през нощта облакът пепел от вулкана в Исландия да нахлуе в нашето въздушно пространство. Почти нищо не излетя и не кацна на летище София вчера. Пътниците масово атакуваха автобуси и влакове.
„Шефът на НОИ: Чистим стари отпуски до 2012 г.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *