Преглед на печата

Служители на ДАНС са прилагали незаконно специални разузнавателни средства и са използвали събрана информация не според функциите на агенцията, разкрива Сега. Това изненадващо обявил вчера шефът на ДАНС Цветлин Йовчев, след като излезе от заседание на парламентарната подкомисия за контрол над използването на СРС.

Строителството, бизнесът с недвижими имоти и финансовите услуги са секторите, които са сред най-засегнатите от кризата през миналата година и продължават да страдат от нея и в началото на тази, пише Дневник.
„Данъчна амнистия за укрити доходи от законна дейност предлагат представители на бизнеса“, пише Труд. Освен това те настояват парите на нашенци в чужбина, ако се върнат в България, да се обложат еднократно с 5% данък. Същата ставка ще се налага и върху покупната стойност на имотите на българи зад граница.
Европейската комисия започва наказателна процедура заради свръхдефицит срещу 20 държави, сред които и България, пише Класа. Това съобщи говорителят по икономическите и валутните въпроси Амадеу Тардио. Вчера данните на европейската статистическа служба показаха, че бюджетният ни дефицит за 2009 г. е 3.9%, а не както прогнозираше правителството в края на март – 3.7% от брутния вътрешен продукт. Ако отрицателното бюджетно салдо мине 3%, автоматично ЕК активира процедурата за свръхдефицит срещу съответната страна.
По план бюджетният дефицит трябваше да е около 1,9% от брутния вътрешен продукт, допълва Новинар. Преди дни обаче правителството обяви, че скритият дефицит в държавната хазна, наследен от предишния кабинет, е близо 2,2 млрд. лв. Така дефицитът нарасна до 3,9% от БВП.
Темата е водеща и за вестник Пари. Финансовият министър и Евростат се разминаха само с 0.2% в данните за бюджетния дефицит на България, пише вестникът. Вицепремиерът Симеон Дянков успя да спести поредния голям срам за България е коментарът на специализираното издание.
След китайските мартеници и чесъна от страната на дракона се оказа, че българинът пуши „родни” цигари „Виктори“, произведени в далечен Китай, научил 24 часа от добре информирани източници. Цигарите се произвеждали в 13 нелегални фабрики в Китай и влизали у нас след няколко претоварвания по различни световни пристанища.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *