Преглед на печата

Децата, навършили 5 години, задължително да тръгват на забавачка, предвиждат поправки в Закона за народната просвета, пише на първата си страница ТРУД. Родители или настойници, които не осигурят присъствието на детето си, ще бъдат наказвани с глоба. Темата на вестника е равносметка на ситуацията месец след старта на т.нар. следене в интернет. Заглавието е „Яко следене на GSM, вяло в интернет“.

Плуването да бъде въведено като задължителен предмет в училище, предлага Българският червен кръст, отбелязва НОВИНАР. Поводът са честите трагедии с малчугани в различни водоеми.

Четири ромски банди печелят поне по 100 милиона лева месечно от имотни измами, посочва 24 ЧАСА. Най-активна продължава да е групата на Андрей Иванов – Кьоравия, който за последните 2 години е препродал 9 чужди имота. Всеки от терените е реализиран с печалба най-малко милион чрез подмяна на нотариални актове в архива на съда.

Тридесет и две картини на наши художници са били откраднати при два обира в центъра на София, пише МОНИТОР. Обирите са станали посред бял ден, като платната са отмъкнати от апартамент и таванско помещение. Съдии и свещеници са получавали право на строеж като нуждаещи се и в Несебър и Свети Влас, отбелязва в друга статия вестникът. Това е ставало по времето на бившия кмет Николай Трифонов.

Темата на ПАРИ е посветена на актуализацията на бюджета. Изданието посочва, че с нея кабинетът узаконява по-големите си разходи и харченето на пари от държавния резерв.
КЛАСА цитира изпълнителния директор на Националното сдружение на общините Гинка Чавдарова, според която, ако държавната субсидия за местните власти се съкрати с 15 процента, реално съкращението ще бъде двойно заради актуализацията от 1 юли.

Въпреки намерението за въвеждане на по-ефективен модел на заплащане в държавната администрация, правителството гласува решение, която ще увеличи съществуващите аномалии, пише на първа страница СЕГА. Според вестника резултатите от планираната реформа са, че възнагражденията на чиновниците в богатите министерства ще се увеличат, а в бедните – ще намалеят.

Болниците в Търговищко отказаха да подпишат анекс, предложен от Здравната каса, според който изработеното над лимита ще се заплаща след проверка, посочва ДУМА. Според здравните заведения посочените суми са доста под това, което се изработва на месец.

Козметичните студиа, където слагат ботокс, стават клиники и ще имат звезди за качество като хотелите, предвижда нов стандарт по дерматология и естетична хирургия, отбелязва СТАНДАРТ. Процедурите за опъване на бръчки, корекции на устни и лазерна и фотоепилация вече ще се правят само от лекари, а броят на звездите ще зависи от квалификацията на докторите и от използваните материали и техника.

ДНЕВНИК пише, че строителят на софийския завод за боклук почти е избран. Изданието посочва, че комисията на Столична община е допуснала до крайната фаза на наддаването само две фирми, след като други седем са били декласирани заради пропуски в документацията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *