Преглед на печата

България очаква да стане член на Шенгенското пространство до края на следващата година обяви премиерът Бойко Борисов по време на срещата на върха на Европейския съюз в Брюксел, пише вестник Пари. По-рано той коментира за Българското национално радио, че България може да се присъедини сама, а не в комплект с Румъния. Думите на Борисов бяха предизвикани от изявленията на френски политици, че за евентуалното приемане на двете страни в Шенген трябва да бъдат взети предвид резултатуите от мониторинговия механизъм, както и проблемът с ромите, уточнява Класа.
Почти всички министерства ще харчат повече, а в същото време разходите на държавата като цяло ще са по-малко, предвижда проектът за Бюджет 2011, отбелязва Стандарт. Както сега, и догодина с най-много пари ще разполагат полицията и армията.
Държавата се кани да плати милиони, за да изкупи частни имоти на първа линия до морето, пише Сега. По данни на Министерството на регионалното развитие и благоустройството в страната има 25 плажа, оградени изцяло с частни земи, чиито собственици не пускат никого да припари до водата.
Дюните отново ще станат изключително държавна собственост и ще се върнат към морските плажове, отбелязва Дневник. Това ще стане с промени в Закона за черноморското крайбрежие, чиято цел е да се спре продажбата и застрояването на дюните, както и да е ясно кой отговаря за стопанисването им.
Разцепеният „Октопод“ остави Алексей Петров без решение на съда, пише Новинар. Отделянето на материали по делото „Октопод“ в друго дело беше определено като нецелесъобразно и Софийският апелативен съд отказа да гледа мярката за неотклонение на бившата барета, като по този начин Петров остана зад решетките, коментира изданието.
Лидерът на ДПС Ахмед Доган беше глобен от Националната агенция за приходите, защото закъснял да се регистрира по Закона за ДДС, пише Труд. По информация на вестника, Доган е санкциониран с минималната по закон глоба – 500 лв. тъй като се е регистрирал само 2 месеца по-късно.
Измама в столичния транспорт ощетява софиянци, алармира Република. Шофьорите не продавали билети нарочно, като после разделяли с контрольорите наложените глоби на пътниците.
Антимафиоти засякоха схема за уреждане на мачове и черно тото в нашата „Б“ група, информира 24 часа. Схемата е била засечена при разбиването на банда за нелегални залози, изнудвания на длъжници и рекет.
България е първа в Европейския съюз по брой на нови молове и магазини през първата половина на 2010 г., съобщава Дума. Тези данни рязко контрастират с факта, че страната продължава да е на опашката по доходи, не само сред останалите членки на общността, но и сред съседите си на Балканите.
Половината тийнейджъри имат еротични снимки в различни сайтове за запознанства у нас, твърдят антимафиоти, разследващи случаи на педофилия, алармира Монитор. В Европейския парламент се обсъжда идеята за създаване на определени бариери в мрежата от страна на интернет доставчиците, посочва вестникът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *