Преглед на печата

За пръв път от глобалната грипна епидемия от 1968 година светът е на прага на нова вълна от зараза, която може да убие милиони хора и да нанесе щети на икономиката за трилиони долари, предупреждава „Дневник“. Световната здравна организация се подготвя да повиши нивото на опасност от пандемия от третата на безпрецедентната четвърта, а може би и на предпоследната пета степен от шестстепеннната скала за оценка на риска,

„Труд“ допълва: Първи случай на свински грип беше потвърден в Испания. Веднага след това Еврокомисията призова гражданите да не пътуват до Америка, а българското здравно министерство разпространи превантивни съвети.

„Новинар“ пише, че потребителите са твърдо решени да минат на пилешко, а търговци се опасяват, че свинското вече няма да се купува. Някои продавачи са паникьосани, че месото им ще залежи по складовете. Производителите на колбаси също очакват отлив на поръчки от страна на търговски вериги.

Според „24 часа“ България не разполага с китове за доказване на новия грипен вирус, съобщи националният консултант по епидемиология доц. Мира Кожухарова. 103 са вече жертвите от свинския вирус в Мексико, обобщава изданието.

Вестник „Дума“ пише: Всяко пето дете твърди, че било обект на тормоз от свои връстници в училище. Това сочи национално проучване на НЦИОМ, поръчано от Министерството на труда и социалната политика. Само 2 процента от децата споделят, че са били свидетели на насилие вкъщи.

Борим агресията в училище с три нови предмета, свързани с информационни технологии, работа с компютърни мрежи и интернет, пише „Монитор“. Целта на просветните експерти е да прекратят насилието, като направят ходенето на училище интересно и забавно за децата, уточнява вестникът.

До 120 лева може да плати полицай на месец на нещатен сътрудник, предал му ценна информация, научил „Сега“. „Тази сума е безумно ниска, като се има предвид, че става дума за хора, които биха спечелили много повече, ако не съдействат на полицията, коментират криминалисти пред изданието.

БСП вади Малката секира за вота в София, пише „Стандарт“. Червените са поканили банкера Стоян Александров за мажоритарен кандидат в един от трите столични района. Това съобщили източници от „Позитано“ пред изданието. Да, има сондажи, потвърдил банкерът.

Висшият мениджмънт на българските публични компании се подготвя да затегне коланите в кризата, пише „Пари“. Част от шефовете ще предложат намаления на възнагражденията си още на редовните общи събрания, които започват след броени седмици, допълва изданието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *