Преглед на печата

в. „ТРУД“

„Светослав Стефанов: Яне искаше да правим секс“
Мъж на 29 години обвини вчера лидера на РЗС Яне Янев в системен сексуален тормоз. Светослав Стефанов е написал жалба до ГДБОП и Народното събрание, в която се твърди, че докато е работил за РЗС, Янев системно го е подтиквал към сексуален контакт, научи „Труд“. Жалбата е в комисията по вътрешна сигурност, както и тази по етика и борба с корупцията.

„Пет години затвор за кмет на ГЕРБ“
Ефективна присъда от 5 г. затвор за ямболския кмет от ГЕРБ Георги Славов постанови вчера окръжният съд.Освен това Славов не може да заема 6 години отговорни постове, а деянието му е особено тежък случай.Кметът е нанесъл щети на общината за над 2 090 385 лв. при възлагане и изпълнение на обществена поръчка за изграждане на канализация.
„Договорились!“
Бойко Борисов и Владимир Путин се разбраха по телефона за АЕЦ „Белене“ и „Южен поток“

в. „24 ЧАСА“
„Ал Кайда: България е наша законна цел!
Николай Младенов и Аню Ангелов: Ние не воюваме, помагаме на афганския народ
Искат да се изтеглим от Афганистан
България е законна цел на „Ал Кайда“ и муджахидините, след като изпрати свои войници в подкрепа на американските окупатори в Ирак и Афганистан. Това заяви в интервю за „24 часа“ говорителят на джихадистката групировка „Асбат ал Ансар“ шейх Абу Шариф. Съветвам българското правителство да се изтегли от Афганистан, преди да е станало късно, предупреди Абу Шариф.
„Съдия с подкуп, кмет в затвор, арест за богат“
6000 лв. аванс рушвет у съдия, искал 25 000
5 г. затвор за кмета на Ямбол
„24 часа“ предлага: Политици, свалете данъчната тайна от парите си!“
Вътрешният министър Цветан Цветанов и съпругата му вече разрешиха НАП да оповести доходите им

в. „СТАНДАРТ“

„В София: 100 000 андрешковци“
Столичани масово карат колите си, без да плащат налог в общината

100 000 андрешковци с коли се спотайват по софийските улици. Това установи проверка на „Стандарт“, след като засече регистрираните возила в КАТ и в общината. Докато в компютрите на униформените се водят 800 000 автомобила, то в кметството са записани едва 700 000.
„Правят квартали на богатите“
Удрят и бабите реститутки
Вадят скрити наеми
Банките склониха да снасят на бирниците
Данък лукс между 10 и 50% обмислят депутатите

„Бойко и Путин на 4 очи за газа“

Договарят срещата си по телефона
Един час говорят за Втора атомна и „Южен поток“
Руският премиер праща със самолет резервните части за VI блок на „Козлодуй“

в. „НОВИНАР“

„Съдия към подсъдим: Дай 25 бона и ти решавам делото“
Спецакция сгащи магистрат с 6000 белязани лева
Малко след полунощ спецакция на ченгетата е разтърсила великотърновския квартал „Картала“. В епицентъра на събитията се оказал съдията от Окръжния съд във Велико Търново Славчо Петков. Магистратът е бил спипан с подкуп от 6000 белязани лева.
„Осъдиха ямболския кмет на 5 години затвор“
Кметът на Ямбол Георги Славов беше осъден на пет години затвор. Вчера Ямболският окръжен съд прати зад решетките градоначалника заради това, че е превишил правата и служебните си задължения. Кметът беше подсъдим затова, че ощетил общината с 2 милиона лева при възлагането на обществена поръчка за изграждане на водопровод и канализация на две улици в града.
„Улици в „Бояна“ тънат в кал и мръсотия“
В разгара на въздушната акция по заснемане на богаташки имоти стана ясно, че в тузарските райони край София като например в „Бояна“ улиците, доколкото ги има там, тънат в кал и мръсотии, причинени от строители и снабдители на услуги. Това е порочна тенденция, която очевидно никой в държавата ни не иска да преустанови. Няма съгласуване на действията на инвеститорите и останалите ведомства, всеки копае когато и където завари.

в. „ДНЕВНИК“
„Общините разочаровани от данък „лукс“
Рискът и да се плаща повече за стари големи апартаменти вместо за луксозни къщи
Местните власти трудно ще решат да вдигат ставки преди избори
Объркване и недоволство предизвика сред общините предложението на Министерството на финансите за въвеждане на данък „лукс“ за имотите с високи данъчни оценки. Те не са съгласни за жилищата над средната данъчна оценка да се плаща с 30% повече, защото това автоматично ще увеличи данъците на немалка част от хората, дори и местните власти да не решат да вдигат данък сгради. Ще бъдат засегнати предимно собственици на големи имоти в градовете, но повечето от тях не влизат в категорията „луксозни“.
„Светкавичност“
Шефът на НАП обяви, че всичко с имотите на Цветанов е наред
„Орбан си връща MOL от руснаците“
Премиерът на Унгария Виктор Орбан подготвя в Русия до края на годината рамково икономическо споразумение, след което държавата може да откупи 21,2% дял в петролния гигант Mol, съобщи министърът на развитието Тамаш Фелеги.

в. „ЗЕМЯ“
„Кърпят бюджета с по-високи акцизи“
Вдигат ставки за нарязания тютюн, дългите цигари и бензина
Управляващите ще кърпят дупките в Бюджет 2011 с по-високи акцизи. Вчера депутатите от управляващата партия решиха ставката върху тютюна за пушене да се повиши от 100 лв. на 152 лв. за килограм. Така заклетите пушачи, които досега сами си свиваха папироси, вече ще плащат, все едно си купуват кутия цигари.
„Зърнопроизводителите пак се бунтуват“
Искат си парите за дизеловото гориво
Излизаме на протести, ако до 30 октомври не получим точен отговор от правителството ще спази ли договорените в началото на лятото ангажименти към зърнопроизводителите, съобщи вчера шефът на националната им асоциация Радослав Христов. Засега няма яснота дали аграрното министерство ще започне да изплаща евросубсидиите от 1 декември 2010 година. Фермерите си искат и парите за дизеловото гориво.
„Отсрочиха здравната стачка“
Българският лекарски съюз и синдикатите дадоха едномесечна отсрочка на кабинета, която започва да тече от 1 ноември, обяви главният секретар на съюза д-р Димитър Ленков вчера. По думите му до края на седмицата съсловната организация внася исканията си в Министерския съвет и от реакицята на кабинета ще зависи дали медиците ще излязат на протест. Ако стачкуваме, никоя болница няма да спре работа, обеща Ленков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *