Преглед на печата

Новината на „24 часа“ за 400-те хиляди евро, дадени за да бъде отстранен премиера Бойко Борисов, бе потвърдена официално и от мишената, и от спецслужбите ни, пише вестникът. За първи път има подобна сериозна заплаха, засечена от контакти на поне два източника, обект на особен интерес от спецслужбите, коментира експерт, цитиран от изданието.
Известен контрабандист заплашва премиера, съобщава „Стандарт“, като се позовава на високопоставен източник от службите. Лидерът, познат в подземния свят с прякор, е провел само едно обаждане до банда за мокри поръчки, с което е подготвил атентат срещу министър-председателя. Разговорът е воден в България преди седмица.
Със 140 хил. души са намалели работещите само за година, пише „Дума“, като цитира данни на Националния статистически институт. Най-голямо намаление на наетите има в строителството, където работещите са се стопили с 32 хиляди.
Депутатите забогатяха с 15 лв. на месец до края на тази година, пише „Труд“. Причината за „забогатяването“ на народните избраници била малко по-високата заплата в обществения сектор сега.
Парламентарните избори у нас могат да бъдат спечелени с купуване на гласове, алармира „Република“. Повод за статията е проучване на Националния център за изучаване на общественото мнение, според което всеки пети българин е готов са продаде гласа си.
До края на седмицата Сърбия и Хърватия трябва да отговорят официално дали ще участват в проекта АЕЦ „Белене“, заяви премиерът Бойко Борисов, пише „Дневник“, като цитира БНР. До идването на руския премиер Владимир Путин на 13 ноември България трябва да е наясно с квотното разпределение на строежа на централата, смята Борисов.
Новият медиен закон няма да ограничи свободата в интернет, уверяват авторите му, коментира „Сега“.
Пълно затишие цари по скандалното предложение за обединение на Българското национално радио и Българската национална телевизия. Според запознати, експертите очаквали да видят как ще заработи държавната телевизия с новото ръководство и след това щели да решават кардинални промени. В четвъртък се очаква да бъде дискутирана надълго и нашироко съдбата на двете медии, отбелязва в. „Пари“.
В малките населени места има чести случаи на кражба на контейнери за разделно събиране на боклук, които се ползват за съхранение на зимнина и фураж, отбелязва „Новинар“. Подадените в полицията жалби нямат последствия, тъй като извършителите не били разкривани.
Дванадесет хиляди самозвани лечители и магове церят незаконно у нас, без да са регистрирани по смисъла на Закона за здравето, пише „Монитор“. Само 18 са декларирали в Нционалната агенция за приходите, че имат свръхумения да лекуват и са плащали данъци за дейността си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *