Преглед на печата

Снимка от видеозон, направена непосредствено преди преждевременното раждане на родилката Боряна от Горна Оряховица, показвала, че бебето няма сърдечна дейност. Това са съобщили за Труд два независими един от друг източника – от местната болница и МВР. Снимката, която е сред иззетата от болницата документация, е манипулирана, са коментирали за изданието „от кухнята на разследването“.
Общинари от Горна Оряховица вероятно ще поискат временното отстраняване от поста на шефа на болницата в града д-р Миролюб Кожухаров, отбелязва Класа. Той ще бъде изслушан на извънредно заседание на общинския съвет днес.
Пороен дъжд, продължил повече от денонощие, потопи много селища, пътища и жп линии и предизвика разрушения в югозападната част на страната, пише Дневник. Поне 8 души са в неизвестност, а най-малко седмица ще е прекъснат международният път Е-79 към Гърция.
„Струма глътна пътя към Гърция“, коментира Монитор.
Целите на бившата шефка на Държавен фонд „Земеделие“ Калина Илиева не са съвсем ясни, но има хипотези, че е искала да стане министър, твърди в интервю за 24 часа министърът на земеделието Мирослав Найденов. Той посочва, че е обидно дори да пита защо по сигнали на Илиева е бил подслушван от Държавната агенция „Национала сигурност“ и сега е по-важно да бъдат гарантирани парите за фермерите.
Подслушването се превръща в основен метод за управление, политически ресурс и средство, с което важни обществени проблеми се замъгляват, коментира пред Българското национално радио бившият министър на вътрешните работи Михаил Миков, цитиран от Дума. Бюджет 2011 създава безперспективност в развитието на страната, смята Миков.
Мит е, че правителството не пипа данъци и доходи, твърди Валентин Стоянов от икономическия екип на СДС също в интервю за Националното радио, цитирано от вестник Сега и Дума. Данъчно-осигурителното бреме ще нарасне с над половин милиард лева през 2011 г., посочва Стоянов.
Темата на деня за вестник Пари е подновеното обмисляне на направеното преди 3 години предложение банките да се включат в оценката на европроектите. Сега идеята се приема за добра, но може би вече е прекалено късно да се реализира, коментира изданието.
Само през ноември 180 души са напуснали БАН заради твърде мизерното заплащане, съобщи пред БНР бившият председател на академията акад. Иван Юхновски, пише Труд. Според него новият закон за академията на науките, изготвен от ГЕРБ, я превръщал в мумия.
В днешния си брой Стандарт предлага застраховката „Живот“ да стане задължителна при получаване на кредити без обезпечение. Мотивите са, че хиляди българи връщат пари, оставени им в наследство от техни роднини. При случай на смърт борчът тежи на преките наследници, които, ако не започнат своевременно да го погасяват, ще бъдат натоварени с допълнителни наказателни лихви, отбелязва вестникът.
Метеоролози вещаят апокалиптичен студ, алармира Новинар. Въпреки че студът закъсня у нас, температурите ще бъдат по-ниски от нормалните за сезона, а за Коледа зимата ще ни зарадва със сняг, смятат специалистите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *