Преглед на печата

Първи опит на ГЕРБ за приватизация, съобщава Дневник. Дялове от 31 дружества ще се продават на търг през фондовата борса, очаква се печалба от 80 милиона лева. В друга статия се съобщава, че Министерството на спорта ще финансира с 455 000 лева социологически проучвания дали спортуват българите.
Труд информира за две фирми, свили гнездо в Парламента. Бизнесменът Роман Богомилов Романов регистрирал фирмите си и в продължение на 14 години нито една институция не се усетила за странния адрес на фирмите. Сигналът подала председателката на Народното събрания Цецка Цачева. Aдресът бил сменен, но прокуратурата отказала да образува досъдебно производство, тъй като ставало дума за техническа грешка.
Темата на всекидневника е отново за бебето от Горна Оряховица. В друг материал се съобщава за поредния хванат доктор -Росен Христов от болницата в Тутракан с рушвет за сменена кръвна проба на пиян шофьор.
Просветното министерство компенсира краткия коледен отдих с по-дълга пролетна ваканция осведомява 24 часа. През април почивката ще е с пет дни повече от миналата година, пояснява изданието. Часовият вестник е обобщил историите на известни, пристрастени към алкохола под общото заглавие – въпрос „Защо алкохолът убива толкова артисти и спортисти“.
Темата на вестник Сега е със заглавие: „Брюксел предлага закриване на пътната агенция“. Става ясно, че българските власти заедно с Брюксел обмислят евентуалното закриване на Агенция „Пътна инфраструктура“. Мотивът е, че се бавят проекти и се работи неефективно. Само метрото и магистрала „Тракия“ напредват добре, съобщава изданието.
Сега съобщава също, че се увеличава броят на работодателите, които бавят плащанията и започват да се издължават на работниците си едва след като контролните органи им направят задължително предписание.
„Джобни от дрога“ гласи централната тема на Стандарт. Мафията зарибявала хлапета, за да превземе училищата. Спецполицаи алармирали, че мафията си избирала тийнейджъри за улични пласьори, защото законът не ги ловял и че те по-лесно вербували връстниците си за цигари марихуана и хапчета екстази. Малките търговци пък вадели по 50-100 лева на ден.
За Новинар централна тема е последният скандал в Народното събрание с така наречените депутати ВЕРТУ и намерението на ръководството да въведе санкция от едномесечна заплата и отстраняване от комисия за година за народни представители, нарушили етичните норми.
Монитор пише, че цените на стикерите остават без промяна, но затова пък тройно скача глобата за кола без винетка. Според изданието спонсор на БСП е арестуван за 400 бона, източен ДДС.
Дума отделя централно място на лидера на ДСБ Иван Костов и заявеното недоволство на сините към правителството, под заглавие „Костов иска смяна на петима министри“.
Всекидневниците разказват още за случая в пещерата „Духлата“ и публикуват репортажи за начина, по който е преминал Никулден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *