Преглед на печата

в. „ДНЕВЕН ТРУД“: „Нотариуси ще ни гледат снимката в МВР архива”
От другата седмица нотариусите получават реален достъп до националния автоматизиран фонд на МВР за българските лични документи. Новината съобщи шефът им Димитър Танев на общо събрание на Нотариалната камара. Така при всяка имотна сделка нотариусът ще вкарва в компютъра си данните от личните карти на страните и ще получава на екран снимката на истинския притежател на документа. Прави се за предотвратяване на имотните измами.

в. „24 ЧАСА“: „120 лв. глоба, ако не се преброиш”
120 лв. е глобата, ако откажеш да те преброят. Толкова е санкцията и за подадени неверни данни, предупреди Националният статистически институт.
Преброяването на населението и жилищния фонд у нас стартира във вторник. До 24 часа на 9 февруари ще можем сами да попълним анкетата с 56 въпроса по интернет. Това е инай-сигурният начин, за да се избегнат опасенията от евентуални злоупотреби с данните.

в. „СТАНДАРТ“: „Трима донори се падат на милион”
Броят на донорските ситуации и на трансплантациите у нас нараства. Ако през 2008 г. сме имали 0,8 донори на милион население, то 2 г. по-късно случаите са се увеличили на 2,8 донори на милион население. Това се дължи на информационните кампании сред хората и на обучението на медицинския персонал, заяви в Пловдив директорът на Изпълнителната агенция по трансплантация.

в. „ТЕЛЕГРАФ“: „200 Нашенци в окото на бурята”
190 български туристи отлетяха вчера следобед за Египет въпреки бушуващите в Страната на пирамидите протести, при които загинаха над 100 души и близо 2000 бяха ранени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *