Преглед на печата

 
 
 

 

 

„Заместник-министър подписва за газа, без да чете“, пише на първа страница ТРУД. Бившият заместник-министър на енергетиката Валентин Иванов обяснил пред ДАНС, че не е чел договора с „Газпром“ от 18 декември 2006 г., вдигащ цените. А той е представителят на държавата, положил подпис. Румен Овчаров пък дал писмени обяснения, че Сергей Станишев лично участвал в преговорите с „Газпром“. От документа на обвинението става ясно, че няма основание за завеждане на досъдебно производство срещу бившия енергиен министър Румен Овчаров. „Държавната комисия по енергийно и водно регулиране ще поръча одит на газоразпределителните дружества. Покрай дебатите за високата цена на газа стана ясно, че освен посредниците, правителството смята за основни виновници именно тези дружества.“, пише по темата за газа ПАРИ.
„Свалят 99 GSM антени близо до деца и болни“, пише под глава 24 ЧАСА. Пловдив е първият град, който започва масово да сваля антените заради недоволство. Хората се оплакват, че от тях им се вие свят, обяснил вчера кметът Славчо Атанасов. Той подписал заповед за премахване на 99 станции на мобилните оператори и разпореди да ги свалят, защото са на по-малко от 300 метра от детски градини, училища и болници. Според операторите в България излъчването на антените е от 45 до 100 пъти по-малко от приетите норми в ЕС.
„Държавата ще обяви лихвена ваканция за дълговете към НОИ“, информира СЕГА и пояснява, че фирмите и гражданите, които имат дългове към НОИ, възникнали до 31 декември 2010 г. , ще могат да се възползват от осигурителната ваканция. Ако погасят главницата на задължението си до 30 юни 2011 г., държавата ще им опрости лихвите. Сега върху тези дългове има 20 % лихва.
„За България няма план за излизане от кризата. Анализаторите обвиняват „Борисов“ в „популистко харчене“, пише под глава ДНЕВНИК. “ Според икономистите, като се има предвид относително доброто здраве на българската икономика преди избухването на кризата, причините за настоящото тежко състояние трябва да се търси предимно вътре в страната“, допълва по темата ДУМА.
КЛАСА съобщава, че „Международният валутен фонд ревизира в посока нагоре прогнозата си за растеж на световната икономика с 4.6% през тази година.“
„Купуваме трудов стаж на лизинг“, пише МОНИТОР. Заради реформата хората бързат да се пенсионират и си купуват липсващите години стаж на изплащане. Само за първите 4 месеца НОИ е събрал близо 2.5 млн.лв. от хората, навършили пенсионна възраст, но без необходимите точки.
„Алексей Петров остава в ареста“, четем на водещата си страница НОВИНАР. Малко преди обявяването на решението, защитниците му заявиха, че „Октопод“ няма и вече 5 месеца обвинителите не могат да докажат, че клиентът им е виновен. Според Петров престоят му в ареста е залог за кариерата на един прокурор и поста на един министър.
СТАНДАРТ пише, че в навечерието на мачовете за титлата в цял свят чакат прогнозите на октопода Паул, за да заложат парите си. Октоподът позна всички ризултати на немския отбор от Мондиала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *