Преглед на печата

 

СЕГА излиза с водещо заглавие „Кабинетът на Борисов настигна по корупция тройната коалиция“. „От страните в ЕС само Гърция е по-зле от България в класацията на „Трансперънси интернешънъл“, допълва вестникът.

НОВИНАР, МОНИТОР и СТАНДАРТ избират за водеща тема данните на МВР за проституцията в страната. „Изнудват с проститутки политици и магистрати“, гласи водещото заглавие на МОНИТОР, който допълва, че четирима босове делят 60 милиона лева от бизнеса с плът.
„Спират рекета „избор на екип“ в болниците“, пише още МОНИТОР на първата си страница. „Бил Гейтс търси 3 хиляди нашенци“ – това е едно от заглавията на СТАНДАРТ, който на втора и трета страница разказва, че след края на кризата световните компании отново влизат в битка за гении.
„Правителството може и да се откаже от идеята си да национализира лични пенсии на работещите тежки професии“, съобщава ДНЕВНИК на първа страница и допълва, че премиерът Бойко Борисов ще обяви днес своето решение по въпроса. Темата е водеща и за ТРУД, който под заглавие „Отечествен фронт срещу национализацията“, цитира становището на президента, на СДС и на Международния валутен фонд.
В рубриката си „Позиция“ ТРУД пише по повод разпита на журналист от вестник „Галерия“, че когато властта посяга на журналист, това е първи сигнал, че в държавата нещо куца. Вестникът предлага интервюта по този въпрос с министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов и с Алексей Петров, както и мненията на главните редактори на „24 часа“, „Дума“, „Дневник“ и „Стандарт“.
ДУМА също пише за инцидента на първа страница: „Цветанов арестува вече и журналисти“, гласи заглавието на дописката. „БАН поиска оставките на Дянков и Игнатов“ и „Изборът“ на екип в столични болници стигнал до 5 хиляди лева“ са други публикации в изданието.
С голямо заглавие и със снимка на актьора Христо Мутафчиев 24 ЧАСА съобщава на първа страница за получения от председателя на Съюза на артистите мозъчен кръвоизлив по време на снимки в Поморие. „Христо Мутафчиев спешно докаран с правителствения „Фалкон“. До късно в болница „Свети Иван Рилски“ проф. Венцеслав Брусарски оперира 41-годишният актьор“, пише вестникът.
„Ще ни мъчи яка зима или със сух студ, или с дебели преспи“, пише още часовият вестник и посвещава три страници на промените в климата на Европа. „През зимата на 2007 – 2008 година, която приемаме за аналог на предстоящата, са отбелязани температури от минус 27 до минус 30 в котловините и в Северна България. Така че нищо невиждано не предстои – това казва в интервю за 24 ЧАСА Валери Спиридонов – заместник-директор на Института по метеорология и хидрология към БАН.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *