Преглед на печата

в. „ТРУД“
„Три деца във водния капан“Дъждът предизвика бедствие в Западна БългарияСедем души, сред които и три деца на 11 и 14 г., останаха блокирани в наводнените галерии на пещера Духлата в Пернишко. Отряд спасители от Гражданска защита и опитни пещерняци до късно снощи се опитваха да извадят хората от групата, съобщи Би Ти Ви. Дъждовете вчера вдигнали със 7 метра нивата на подземните реки в Духлата. Пещерняците влезли към 20 ч в петък и вчера следобед, когато тръгнали да излизат, стигнали до наводнена галерия. Тогава повикали помощ. Едното дете е момче на 11 г., а другите са момичета осмокласнички. Всички те тренират алпинизъм и имат опитен водач спелеолог. „Борисов: Партиите трябва да могат да отзовават депутати““Срамната седмица“Бойко Борисов се срамува от своите депутати, които се полакомиха за телефони „Верту”. Здравният министър се срамува от горнооряховските лекари, които се чудят как да скрият факта, че едно вече мъртво новородено се е родило живо. Земеделският министър се срамува от Калина Илиева – съпругата му да кръшне, пак нямало да му е толкова тежко. Властта се срамува – и туй то. Срамотиите ще се забравят.
в. „24 ЧАСА“
„Д-р Миролюб Кожухаров от Горна Оряховица в разтърсващо интервю за „другия свят“ на лекарите: Като се чух ми щръкна косата и разбрах защо за полицаите сме убийци“Медиците отказаха детектор на лъжата„Засрамих се от себе си, като се чух отстрани, ми щръкна косата, питах се дали това съм аз и чак сега разбрах защо за полицаите сме убийци”. Разтърсващото признание е на д-р Миролюб Кожухаров, директор на болницата в Горна Оряховица, след като изслуша записа на телефонните разговори. „Обаче при нас това е ежедневието. В медицината живеем в един съвсем друг свят. Разонрам, че имаме професионална деформация, която не ни прилича“, казва акушер-гинекологът, който е главно действащо лице в трагедията с бебето на Боряна. Четиримата лекари, които бяха арестувани и пуснати, вчера са отказали да се явят на детектор на лъжата.
„Капка: Ще даря органи на Вера“
Тя помогна на много. Да й се отплатим!
„Потоп след дъжд колкото за месец“
„От утре плачем за новите Мехмет и Инджи“
в. „СТАНДАРТ“
„Кочовска се върна от рая“Лечителката в болница с белодробен отокЖивотът на феномена Вера Кочовска бе на косъм. Известната пророчица и лечителка бе приета по спешност в плевенската клиника със съмнения за инфаркт. Лично премиерът Бойко Борисов прати линейка, за да преместят 65-годишната жена в Университетска болница „Лозенец“ в София. Направихме всички изследвания, инфаркт няма, категоричен бе шефът на лечебницата доц. Любомир Спасов. Кочовска е развила белодробен оток вероятно след вирусна инфекция. Състоянието й вече е стабилно. Беше на ръба, от белодробната недостатъчност бяха спрели черният дроб и бъбреците, разказа за „Стандарт“ Капка Георгиева, близка приятелка на Кочовска. Вера е от ранга на Ванга, щеше да е безумно да я изгубим по нелеп начин, каза още Георгиева.“800 бона изчезнаха от банка“800 бона мистериозно изчезнаха от касата на Райфайзенбанк в Благоевград. Криминалистите разследват злоупотреба на вътрешен човек. „Подаден ни бе сигнал от ръководството на Райфайзенбанк“, съобщи зам.-директорът на местната полиция Бойко Дункин. Той уточни, че става въпрос за вътрешен проблем и за липса на пари. „Проверяваме документация“, каза още Дункин. И увери, че няма „ужилени“ клиенти.“Уволнения заради бебето във фризера“
„Карагьоз сменя шарана“
в. „ТЕЛЕГРАФ“
„Седем заклещени в пещера“Дете на 11 г. и две на по 15 г. са под земятаСедем души, сред които три деца, заклещи пороят в пещерата Духлата край пернишкото село Боснек. Те са Влезли 6 20 ч в петък, а малката подземна река, по която са вървели, само за часове достигна 8 метра и отряза пътя им за връщане. Четирима от заклещените са опитни пещерняци. С тях са момче на 11 г. и две момичета на по 15. До късно снощи спасители се опитваха да разбият извора, който идва от пещерата, за да се оттече придошлата вода.
„Премиерът: Не съм си сменял GSM-а от години“
„Старата госпожа съблазнява Дембеле“
„Вера Кочовска на апаратно дишане“
„Вече е контактна, няма инфаркт“

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *