Преглед на печата

„ТРУД“ Ваньо Танов подслушван 6 месеца Не събрали никакви данни, че митничар № 1 е извършил нарушения Шест месеца телефоните на шефа на агенция „Митници“ Ваньо Танов са били контролирани от службите ни. Спецченгета са подслушвали разговорите на бившия началник на ГДБОП по разследване на контрабанден канал, научи Труд“. Информацията бе потвърдена вчера от два независими един от друг източника.
Таванът на пенсиите остава до 2014 г. Таван за пенсиите ще има до края на 2013 г. и ще отпадне от 2014 г., решиха депутатите вчера с гласуваните промени в Кодекса за социално осигуряване. По досега действащите текстове в него таванът трябваше да отпадне на 31 декември 2011 г. Промяна ще има и в начина на определяне на максималния размер на пенсиите. Той ще се определя от 1 юли всяка година в размер 35 на сто от максималния осигурителен доход за календарната година. В момента таванът се определя на база максималния осигурителен доход от предходната година.
НЕК печели 150 млн. лв. след скок на тарифите
Електрокомпанията изнася 7,5 млрд. квтч, догонва 2005 г.
Националната електрическа компания (НЕК) поставя рекорд от създаването си, като до края на годината ще реализира износ от 7,5 млрд. киловатчаса, съобщи изпълнителният директор Красимир Първанов късно в петък пред журналисти. По думите му през 2006 г., която е била найсилната досега по износ, количеството е било 6,9 млрд. квтч. Проверка на „Труд“ в отчетите на НЕК показа, че още през 2005 г. компанията е експортирала 7,6 млрд. квтч, а през рекордната 2006 г. обемът достига 7,8 млрд. квтч. За сравнение изнесената електроенергия през 2009 г. е била едва 3,693 млрд. квтч.
„24 ЧАСА“ 110 полицаи в София от 8 до 18 ч Общински полицаи ще пазят столичаните в делнични дни от 8 до 18 ч след Нова година. Униформените ще са пряко подчинени на кмета. 75 от тях ще са на улицата, а 35 ще пазят общински обекти. Като начало бюджетът им е 2,6 млн. лева. „Няма как общинските полицаи да работят денонощно, защото ще ни трябват не 100, а 500 души. Те няма да са портиери, нито чиновници зад бюро, а ще са на улицата сред хората“, обясни зам.-кметът по сигурността Иван Сотиров. Съдействие от тях гражданите могат да търсят на общинския телефон за сигнали 987-55-55.
Янев води годеница на конгрес Яне Янев заведе годеницата си Галя на конференция на РЗС по повод 5 г. от учредяването на партията в София вчера. Мъчно е, когато човек е възпитаван в патриархално семейство, да понесе толкова обиди – бях обявен от обратен до луд, заяви пред делегатите Янев. Омаскаряването му било, за да го откажат да изрине прогнилата политическа система, но той щял „да измете негодниците от властта“. Алексей Петров поздрави форума с писмо и определи РЗС като „единственият остров на демократичната съпротива“.
„СТАНДАРТ“ Принц Албер на капама Христо Стоичков качва цялата фамилия на ски Кралска особа ще се пусне по Шилигарника и ще хапне капама в банска механа. Принцът на Монако Албер предпочете планинското ни градче пред швейцарския баровски курорт Сен Мориц. Гостът със синя кръв идва за благотворително ски състезание на фондацията си, научи „Стандарт“. Мегашоуто е планирано за 26-27 март догодина.
Свлачище захапва магистрален водопровод Свлачището в квартал „Свети Никола“ във Варна обхваща вече около 30 декара и е на около 50 метра от тръбата, събираща канализационните води от няколко квартала в града. Засега според специалистите опасност за тръбата няма. Експертите не смеят да си представят какво ще се случи, ако тя все пак се скъса. По думите на главния експерт „Свлачища и укрепване на територии“ към общинската дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ Олег Колев районът е гъсто и хаотично застроен, а при строителството на някои от постройките склонът бил подсечен.
Супа с арсен за 60 хлапета
Децата яли от отровата цяла седмица в забавачката
Супа с арсен. Това са яли цяла седмица хлапетата от детската градина в Меричлери, Димитровград, тъй като храната им е била приготвяна с вода от чешмата. Ден след като стана ясно, че в питейната вода има два пъти повече от допустимото количество отровен елемент, директорката на забавачката в Меричлери Матушка Тодорова изпадна в шок. „Готвихме им с вода от чешмата и едва в петък разбрахме за арсена“, разказа Тодорова. Жената се питаше защо от ВиК-Димитровград са мълчали 24 часа за отровата, тъй като в четвъртък е станало ясно, че живителната течност е отровена.
„ТЕЛЕГРАФ“ Броим за елха от 10 до 100 лв. От 10 дo 100 лева за коледна елха ще броим тази година Цената зависи от височината и вида й. Обиколката из столичните пазари показва, че българинът все повече залага и на дръвчетата в саксия, които струват между 40 и 60 лева. Изкуствените елхи пък удариха 129 лева. Обиколката из сергиите на столичните търговци показва също така, че пазарът на коледна украса е залят от китайски стоки, а родните са кът. Изборът е голям, като поне половината от дръвчетата, които търговците предлагат, са засадени в саксия. Само преди година-две те бяха рядко срещана гледка. Българинът обаче също мина на ековълна и макар че са по-скъпи от отрязаните, живите елхи са все по-предпочитани.
Сменят кмет, раздавал шамари Кметският наместник на село Руманя Бойчо Бойчев е освободен след три години на поста. Причината е спор между него и предшественика му Стоян Вучков. Преди седмица двамата се сблъскали край изграждащия се в селото параклис и според версията на 70-годишния Вучков Бойчев се нахвърлил върху него и започнал да го души и налага с шамари. След като си извадил медицинско, дядо Стоян подал сигнал до прокуратурата и кмета на Стара Загора проф. Светлин Танчев. Градоначалникът разпоредил инспекторатът към общината да направи проверка, която заключила, че не са налице факти за нанесен побой. В същото време обаче инспекторите отсекли, че Бойчев не е успял да се сработи с населението. В резултат на това кметът на Стара Загора решил той да бъде сменен.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *