Преглед на печата

Повечето всекидневници излизат с водещи заглавия, посветени на намеренията на правителството да предприеме законови изменения, за да се изчисти дипломацията ни от хора на Държавна сигурност.
„Дума“пише, че 42 % от посланиците „с досие“ са назначени в мандата на Борисов. „Досега може да сме се съмнявали, може да сме чули, но не сме знаели“, казва пред министрите си на заседанието премиерът, отбелязва изданието.
„Сега“ помества своя информация от сигурни източници от Върховната касационна прокуратура, че обвинението ще оневини вицепремиера Цветанов за изнесените записи от разговорите между лекарите в Горна Оряховица, направени със специални разузнавателни средства.
„Труд“ публикува историята на семейство, чието жилище е отнето с фалшив запис на заповед – един от многото случаи в страната на жилищна измама, обадете се, ако сте измамени и вие, призовава изданието.
В интервю за „Труд“ управителят на НОИ Христина Митрева уверява, че са оигурени пари за пенсии за 2011 г. и тяхното изплащане ще започва на 7-мо число, както досега.
„Стандарт“ съобщава, че бухалката възкръсва за сметка на по-малкото заявки за притежание на огнестрелно оръжие. Таксиджиите пък се въоръжават с боксове. Подобен тип оръжия не се изземват от охраната в заведения например, а законодателството не наказва носенето на хладно оръжие на обществени места.
Водещото заглавие на „24 часа“ не е посветено на скандала с дипломатите, а на предстоящите ударни сметки на топлофикациите. Въпреки рекордно топлия ноември, сметките ще ни сгорещят. В интервю за вестника председателят на Народното събрание Цецка Цачева обещава, че дори и заплатите в обществения сектор догодина да се повишат, заплатите на депутатите ще бъдат замразени.
БДЖ пак опря да нас, пише „Пари“ на първа страница. Става дума за заема от Световната банка от 600 млн лв, срещу който трябва да бъдат съкратени една трета от работещите в железниците. Според вестника, ако дружеството не започне да печели, заемът ще се връща на гърба на данъкоплатците.
„Класа“ съобщава за поредната загуба на държавата, този път от 600 хиляди долара, които трябва да плати на приватизатора на БТК „Адвент“. Международният арбитражен съд е решил така, защото фондът е призован неправилно по делото, в което България иска 60 млн лв неустойки заради неизпълнени приватизационни задължения.
В международните страници на всички днешни централни всекидневници е отделено място за проектодоклада на Съвета на Европа,в койтоса изказани твърдения, че премиерът на Албания Хашим Тачиможеда е замесен вубийства, отвличаия и търговия с органи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *