Преглед на печата

Денонощие след като бившият борец и тогава президент на „Литекс“ обяви публично, че превежда сумата, съпругата му Камелия бе освободена от плен. Хора, близки до Алексей Петров, са си направили паралелна на държавната структура ДОТИ за подслушване на телефонни разговори, съобщава Монитор. Оборудването за нея струвало близо 2 млн. лв. и позволявало да бъдат подслушвани както разговори по мобилни телефони, така и бръмбарите на МВР, уточнява публикацията. Жоро Манчев от Шумен бе на косъм да стане собственик на „Кремиковци“, пише Труд. Манчев се яви като единствен участник в търга за комбината, но се оказа, че не е платен депозит за участие и „Кремиковци“ пак остана непродаден.
Руска шегичка или арменски виц се оказа поредният, трети опит за продажба на „Кремиковци“, се чудиха участниците във вчерашния търг, коментира темата Стандарт, като припомня думите на Манчев, че играе заедно с голям руски инвеститор, който е финансова институция. Нито Манчев, нито други представители на фирмата кандидат обаче са правили оглед на площадката, е разкрил пред Класа синдикът на комбината Цветан Банков. Финансовият министър Симеон Дянков ще предложи ограничения за държавните разходи, които да се впишат в конституцията, съобщава Дневник. Целта е не само да се въведе фискален борд в страната, но и да се направи така, че той да не зависи от смяната на управляващите мнозинства. Въпреки оптимистичните прогнози на управляващите и лекия ръст през ноемри, родната икономика отново се върна към мрачните времена, коментира Сега данни на Националния статистически институт. Според икономисти обаче не може да се прави извод, че движението надолу ще е тенденция. Офшорни компании вече няма да може да организират хазартни игри в България, гласи една от промените в новия Закон за хазарта, отбелязва вестник Пари и уточнява, че се очаква законът да донесе изсветляване и окрупняване на собствеността, но от бранша са против повечето текстове от него. Американци, получили голямо наследство в родината си, масово се отказват от гражданството си и кандидатстват за български или австрийски паспорти, пише Новинар и уточнява като се позовава на публикация в швейцарски всекидневник, че целта е да избегнат огромния данък наследство. Здравната каса превежда пари на болниците „на око“, без да е ясен методът за разплащане и така лечебните заведения затъват в дългове, отбелязва Република. Шефове на около 30 общински болници са предупредили, че ако това не се промени, до няколко месеца фалират.
Националната асоциация на децата с диабет ще заведе дело в Административния съд срещу здравната каза, пише Дума. Повод е начинът, по който шефката на лекарствената дирекция в касата Калина Пенчева се е отметнала от обещанието си да отпаднат критериите за изписване на аналогов инсулин при деца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *