Преглед на печата

Цялата информация, събрана със специални разузнавателни средства, да се пази с години и да се предава на прокурора, а не както сега той да получава само извадки, подбрани от службите, предлага прокуратурата, пише Дневник. Целта е ограничаване на злоупотребите.
Решението да се замразят депутатските заплати до края на 2011 г. предизвика поредните скандали в парламента, отбелязва Новинар. Дебатите постепенно се изродиха от нападки към шефката на парламента Цецка Цачева до взаимни обвинения между лидера на „Атака“ Волен Сидеров и червения депутат Румен Овчаров, които стигнаха почти до саморазправа.
Всеки трети лев, даден на държавата, се харчи нерационално, е шокиращият извод от анализ на Института за пазарна икономика, цитиран от вестник Сега. От 1998 до 2009 г. три български правителства са похарчили неефективно над 24 млрд. лв. от държавния бюджет. При внимателен прочит се вижда, че 937 млн. лв. са директно откраднати от данъкоплатеца.
Съществуват и неодитираните програми, проекти, бюджети или пък има проверени обекти, чиито одитни доклади не са публикувани, допълва Класа.
Търговският регистър спира до дни, в момента капацитетът му е запълнен почти 100%, пише вестник Пари. Причината е, че системата не издържа на огромния брой посещения.
Само за година броят на българите с доход над 1 млн. лв. е нараснал 60 пъти и през 2010 г. е достигнал 1 673 души, пише Дума. Според говорителя на Националната агенция за приходите Росен Бъчваров в „клуба на богатите“ е налице подмладяване и вече има хора на възраст около 30 години.
Оферти за 1 000 долара на ден валят към наши рейнджъри в Афганистан, пише Стандарт. Става дума за работа във фирми за сигурност, които пазят дипломатически и хуманитарни мисии, а българските рейнджъри са предпочитани заради натрупания опит в най-горещите точки.
Минералната вода, която извира от центъра на София, ще затече директно към парното на депутатите, отбелязва Република. Водата ще се пренасочи към парното и на Министерския съвет. Това може да стане още до края на годината, твърди главният архитект на София Петър Диков.
Портокали, боядисани с червена боя, за по-добър търговски вид, наводниха пазарите в София, алармира Труд. Пратката е от Гърция, твърдят търговци, според които боядисването се практикува от край време. Следващата седмица Българската агенция по безопасност на храните ще направи проверка на цитрусите.
Сурогатните майки ще вземат заплата, която ще получават от биологичните родители, предвижда проект на закон за заместващото майчинство, подготвян от депутатката от „Атака“ Калина Крумова, пише Монитор. Това ще бъде първият нормативен акт, уреждащ този въпрос у нас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *