Преглед на печата

Според организаторите се очаква да се включат 40 000 автомобила, концентрирани в 5 областни града, и до 500 коли за всеки по-малък град.
„Мозъчна атака за цените; сваляме акциз или скорост“, пише ТРУД. Изданието коментира предложението на съпредседателя на Синята коалиция Мартин Димитров да отпадне минималното ниво на акцизите за горивата, както и контрапредложението на ГЕРБ да се ограничи скоростта на автомобилите извън градовете.
Заради скока на цените във финансовото министерство вече правят разчети кога и с колко може да се вдигнат пенсиите, съобщава СТАНДАРТ. Бившият заместник-министър на външните работи от правителството на Сергей Станишев Феим Чаушев, който беше арестуван вчера, е посредничил при предаването на откуп за поне два крадени джипа, са съобщили за СТАНДАРТ разследващи.
КЛАСА цитира по темата директора на Столичната полиция Валери Йорданов, според когото са налице доказателства, че целта на Чаушев е била финансово облагодетелстване.
Хиляди софиянци вероятно са със сгрешени местни данъци, но общината продължава да отказва всякакви обяснения по скандала, пише СЕГА. От дирекция „Местни данъци и такси“ на Столична община са признали, че е възможно да е станала подобна грешка. Поне 667 души се очаква да обявят пред данъчните, че през миналата година са заработили над 2 млн., прогнозира в интервю за 24 ЧАСА шефът на Националната агенция по приходите Красимир Стефанов, който казва, че продължава проверката на председателя на Столичния общински съвет Андрей Иванов.
Двойно са се увеличили от началото на тази година търговете за имоти, правени от частните съдебни изпълнители, пише ДНЕВНИК. Причините са кризата, ръстът на необслужваните ипотеки и повторното предлагане на жилищата.
Българската национална телевизия е намалила дефицита си 4 пъти, е съобщил за вестник ПАРИ председателят на Съвета за електронни медии Георги Лозанов. През следващите няколко месеца телевизията ще се раздели с около 30% от служителите си, което прави около 400 души, е заявила София Владимирова, член на СЕМ.
Всяко пето бебе, родено от малолетни в Европейския съюз, е на нашенка, пише РЕПУБЛИКА, като цитира данни на Националния статистически институт и „Евростат“, събрани от социологическата агенция „Барометър България“. Статистиката е за периода 2004-2009 г., през който броят на децата на малолетни у нас постоянно расте.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *