Преглед на печата

Стефан Стефанов се влюбил в момиче от банката, което предпочело друг; ревността се превърнала в омраза и Стефанов използвал запознанството си, за да обере трезора и да реши проблемите си с безпаричието, разкрил криминалист пред изданието. Според друг Стефанов е симулирал любовни чувства, за да се избави от безпаричието. Стефанов е държал заложничките си като жив щит, бил е добре подготвен и въоръжен, твърди в интервю за „24 часа“ главният секретар на МВР комисар Калин Георгиев.
Шефката на банковия клон Веселка Цанева, 20 часа скрита под бюрото си, чрез SMS-и помогнала на полицията да изготвят психологически портрет на похитителя и да доведе до успешен край преговорите, отбелязва „Стандарт“.
България влиза в Пакта за еврото със затворени очи, пише „Сега“. Премиерът Борисов изненада депутатите с решението и обеща разяснения за плюсовете от влизането ни в този формат постфактум, посочва изданието. „България подкрепя „Пакта за еврото“, за да се хареса на Брюксел“, коментира „Пари“. Според икономисти страната ни не е член на еврозоната и не би трябвало да подкрепяме нещо, което може да е в наш ущърб. Един от проблемите на по-късен етап може да се окаже задължение страната ни да плати близо 3 млрд. евро вноска за фонда за спасение на страните от фалит.
„ТКЗС-то се завръща“, пише „Монитор“ по повод призива на министъра на земеделието Мирослав Найденов младите фермери с по-малки земеделски стопанства да се обединят в кооперативи. Така щели да са по-конкурентни при производството и реализацията на продукцията и ще я опазят по-добре от крадци, смята Найденов.
Шефът на паяците в София Марчело Доковски е с по-висока заплата от премиера, съобщава „Новинар“. Миналата година премиерът Борисов каза, че неговото възнаграждение от 3 500 лв. би трябва да е таван за фирмите с държавно участие, припомня изданието.
Необслужваните и преструктурирани фирмени заеми за първи път от близо 2 години отчитат спад през февруари, според данни на Българската народна банка, цитирани от „Класа“. Това може да е положителна тенденция, тъй като банкерите у нас очакват възстановяването на кредитирането да започне именно от корпоративния сектор. Идеята за ограничаване на достъпа до търговския регистър е довела до блокирането му, съобщи директорът на Агенцията по вписванията Виолета Николова, пише „Дневник“. Така са източени данни и масови справки, което е претоварило системата.
През последната година 62% от българите са обеднели още повече, а доверието в ГЕРБ е паднало с 15%, според проучване на „Галъп Интернешънъл“, цитирано от „Република“. „Съвсем се изпари онзи крехък оптимизъм, от преди година“, коментира социологът Живко Георгиев. Няма социална група, при която мнението да не е такова – все едно дали са пенсионери, хора на наемния труд, заетите с дребен и среден бизнес, е цитиран Георгиев в „Дума“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *