Преглед на печата

Заради неусвояване на всички пари за околната среда, особено във водния сектор, България най-вероятно ще загуби средства, ще има и глоби. Според Карстен Расмусен, заместник тъководител на отдел България в Главна дирекция „Регионална политика“, тежките сектори „Околна среда“ и „Транспорт“ все още са под средното ниво на усвояване. Другият голям провал е с парите за жп сектора, казал еврочиновникът.
„Нова ДДС измама“, предупреждава 24 часа. Използването на роми или социално слаби граждани от Румъния и Гърция е новият хит в ДДС измамите у нас, разказва часовият всекидневник. Докато данъчните питат чуждата държава и получават справка, минавали поне 8 месеца. Според НАП над 50 на сто от запитванията до северната ни съседка се връщат с отговор че дружеството не съществува или е регистрирано на човек без никаква собственост.
Успоредно с темата за източване на ДДС е цитиран Йордан Лечков: „Залагам и двата си хотела, че няма да ме осъдят“.
Пред Стандарт министърът на икономикатаТрайчо Трайковказва „Разходите на ЛУКоил са черна кутия.
Фокусът на Монитор е от проучване на Евробарометър. И едно от заключенията на изследването е, че българинът не ще стоки втора ръка, а 83 на сто от хората тъпчат хладилника с храна ипосле я хвърлят.
На водещо място Дума осведомява за „Чадър“ за разследвани от ОЛАФ проекти. Става дума за заместник министъра на земеделието Светлана Боянова, която лобирала за фирмата, в която е работила.
Една показателна статистика от първа страница на Дневник сочи, че 4000 души на месец ползват служебен адвокат. Търсещите безплатна правна помощ от началото на годината са почти два пъти повече в сравнение с миналата година.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *