Предаване на БНТ ядоса Бинев, иска право на отговор

„Изисквам правото на отговор да е времево равностойно на коментарите по мой адрес. Това мое искане ми го гарантират, както вероятно добре знаете,  чл. 10 ал.1 т. 1 и т. 7, чл. 18 от Закона за радиото и телевизията.
Поради моите професионални ангажименти в чужбина, правото на отговор може да бъде единствено в понеделник или вторник, защото само тогава съм в България”, пише Бинев.
„Дори в древен Рим са давали право на осъдените на последни думи. Без да коментирам неморалността да се охулва някого нашироко в негово отсъствие, искрено се надявам да проявите професионализъм и спазване думата на закон, които от вчера твърдите, че притежавате, днес през 21 век в страна- членка на ЕС. Надявам се навикът на премиера  да напада само противници с вързани ръце да не е заразил и Вас. Имате шанс да ме опровергаете, давайки ми право на отговор.
Или отново, погазвайки всякакви морални и законови принципи и устои, ще се съобразите единствено с желанието на Диктатора да очерните и изтриете от медийното пространство лицето Слави Бинев и организацията ГОРД”, казва още в писмото си евродепутатът.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *